Renklerin duygular üzerindeki etkisi

Renklerin duygular üzerindeki etkisi
Renklerin duygular üzerindeki etkisini anlatan bir konuşma renklerin anlamları hakkında neler biliyorsunuz, renklerin dili var mıdır, sizce hangi renk hangi duyguyu ifade eder, hangi rengi seviyorsunuz

Renkler, ara renk ve ana renk olmak üzere iki grubu ayrılır. Ana renklerin birleşimiyle ara renkler oluşur. Örneğin; siyah ve beyaz ana renkleri birbirine karıştırıldığında mor ara rengini meydana getirirler.

Renklerin bazı araştırmalara göre duygularımız üzerinde etkisi olduğu ve kişiliği etkilendiği söylenir. Mesela sürekli siyah giyen bir kişinin karamsar bir yapısı olduğu, rengarenk giyinen birisininse daha canlı ve eğlenceli kişiliği olduğu düşünülür. Bazen o gün ki ruh halimize göre de renk seçimi yapabiliriz. Hatta mevsimler de bu seçimde etkilidir. Konuşmamıza renklerle başlamışken her rengin kendine ait anlamları vardır. Aynı zamanda ifade ettikleri duygularda. Birkaçına değinecek olursak:

  • Beyaz: Saflığı ve temizliği simgeler.
  • Siyah: Üzüntüyü, matemi ve gücü simgeler.
  • Mavi: Özgürlüğü simgeler.
  • Kırmızı: Canlılığın ve kararlılığın rengidir.
  • Sarı: Neşeyi ve inceliği simgeler.
  • Yeşil: Doğayı ve huzuru simgeler.

Renklerin dili var mıdır, ben olduğunu düşünüyorum. Sıkılgan, hayattan zevk almasını bilmeyen bir kişi alışveriş yapmaya çıktığında kendisine seçeceği kıyafetlerin rengi de ruh halini yansıtacaktır. Bunu devamlı aynı renkleri tercih edenler için söylüyorum yoksa çok eğlenceli bir kişi de siyah giyebilir. Bir kalem almak istediğinde tercih ettiği renk, beğendiği renk sanki insanlarla konuşarak kendilerini sevdirirler.

599
902
801
55
130
80
174
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.