Resim sanatı hakkında ne düşünüyorsunuz

Resim sanatı hakkında ne düşünüyorsunuz
Resim sanatı hakkında ne düşünüyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Resim, herhangi bir yüzey üzerine çizgi ve renklerle yapılan, günümüzde kavramsal bir boyutta ele alınması açısından hemen her tür malzemenin kullanılabildiği bir anlatım tekniğidir. Resim yapma sanatıyla meşgul kişiler, ressam olarak adlandırılırlar.

Resim sanatı, duygu ve düşüncelerin çeşitli estetik kurallar çerçevesinde çeşitli renk ve tonlarla kağıt, bez, mukavva gibi zeminler üzerine kalem ya da bir takım boyalarla işlenmesidir. Resimde önemli olan duygu ve düşüncelerin estetik şekilde aktarılmasıdır. Yöntem, araç, boya, malzeme işlenecek duyguya göre seçilir.

Resim sanatı: Kağıt, bez, duvar vb. gibi düz yüzeyler üzerine kalem, boya veya başka araçlarla çizilen bir şeyin benzeridir. İnsanlar, en ilkel çağlardan beri resim yapmışlardır. İspanya ve Fransa’daki bazı mağaralarda bulunan resimler insanların tarih öncesi çağlardan beri resim yapmaya özendiklerini göstermektedir. Tarih çağlarının başlamasıyla beraber resimde de büyük ilerlemeler olmuştur.

313
264
21
13
20
6
211
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.