Resim/Grafik öğretmeni ne iş yapar

Resim/Grafik öğretmeni ne iş yapar
Hem çizim yapmayı seviyor hem de çizime ilişkin bilgi ve becerilerimi başkalarına da öğretebilirim diyorsanız bu meslekle ilgileneceğinizi düşünüyoruz.

Resim/Grafik Öğretmeni, çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda öğrencilere ya da yetişkinlere resim/grafik ile ilgili eğitim veren kişidir.

Resim/Grafik Öğretmeni;

  • Eğitiminden sorumlu olduğu grubun düzeyine uygun bir çalışma planı yapar,
  • Sorumlu olduğu atölye, laboratuvar, işlik gibi yerleri sürekli olarak eğitime hazır durumda bulundurur. Gerektiğinde kullanılan alet ve makinelerin bakımlarını ve basit onarımlarını yapar.
  • Kendisine ayrılan ders saatlerinde planını uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır, öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır,
  • Eğitici kol çalışmalarında görev alarak öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler,
  • Öğrencilerin gelişimlerini izler, işletmelerde uygulama yapan öğrencilerin çalışmalarını izler, ilgililere rehberlik eder.

Bu mesleği yapacak kişilerin şekil ve uzay ilişkilerini, renk ve şekilleri en ince ayrıntılarıyla algılayabilen, hayal gücü zengin, yaratıcı ve genel kültürü olan, tasarımlarını çizgilerle ifade eden, planlama ve koordine etme yeteneği olan, estetik görüş sahibi, güzel sanatlara karşı ilgili ve bu alanda başarılı, dikkatli, işine özen gösteren kişiler olması gerekir. Resim/Grafik Öğretmeni, sınıfta, atölyede ve işletmelerde görev yapar. Çalışma ortamı temiz, zaman zaman gürültülüdür.

Üniversitelerin Grafik Bölümü/Ana sanat Dalı, Resim, Fotoğraf ve Grafik Sanatlar, Grafik Tasarımı programlarını bitirenlerden Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulunun (YÖK) işbirliği ile açılan/açılacak Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlayanlar, lise ve dengi okullarda Grafik ve Fotoğraf, Grafik alanında öğretmen olarak atanabilirler. Ayrıca meslek elemanları özel sektörde eğitici veya grafiker olarak da görev alabilirler. İsteyenler kendi işlerini kurabilirler

Benzer Meslekler;

  • Resim Öğretmeni
  • Ressam

21
1
131
62
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.