Richard Bach'ın Martı adlı kitabının ana karakteri olan martının adı nedir

Richard Bach'ın Martı adlı kitabının ana karakteri olan martının adı nedir
Richard Bach'ın Martı adlı kitabının ana karakteri olan martının adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Richard Bach'ın Martı adlı kitabının ana karakteri olan martının adı nedir

A- Patrick Bateman

B- Tom Ripley

C- Jonathan Livingston

D- Hercula poirot

Doğru Cevap: Jonathan Livingston

Martı Jonathan Livingston, Amerikalı yazar Richard Bach tarafından yazılmış, bir martının hayatını ve bize kendi sınırlarımızı aşabileceğimizi söyleyen, bir ders vermek amacıyla yazılmış masal türünde bir kitaptır. Bu kitapta Jonathan'ın hayatı, uçuş denemeleri vb. olaylar anlatılıyor. Bütün martıların amacı uçmak değil yemek bulmaktır; ama Jonathan'ın amacı uçmak ve yeni şeyler öğrenmektir. Bu nedenle martılar tarafından dışlanmıştır. 2. bölümde Jonathan iki martıyla beraber cennet sandığı yere gider.Orada Sullivan ile tanışır. Beraber uçuş çalışmaları yaparlar. Sullivan dostluğa çok önem verir. Jonathan'ın kardeşi olur. Daha sonra Chiang adlı yaşlı bir bilge martıyla tanışır. Oranın cennet olmadığını cennetin bir mekan ya da zaman dilimi olmadığını ve ancak cennete mükemmelikle ulaşabileceğini öğrenir. Chiang'ten hız dersleri alır. Chiang bir gün parlaklaşarak yok olur. 3. bölümde Jonathan'ın öğrencileri olur. Daha sonra beraber dışlandığı sürüye giderler. Birçok dinleyicileri olur. Yeni baskıda 4. bölüm eklenmiştir bu bölümde Jonathan sembolleştirilerek martıları yanlış yola sürüklemiştir. Fletcher buna engel olmaya çalışsa da başaramamıştır Martı Jonathan Livingston kitabının içinde öğrenmenin sınırsızlığı belirtilmiştir.[1] Yazar Richard Bach, kitabında kendimizi hiçbir zaman sınırlamamamız gerektiğini ortaya koymuş ve herşeyin üstesinden gelebililecek kapasiteye sahip olduğumuzu vurgulamıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.