RNA’lar, enzimler gibi kimyasal tepkimeleri katalizleyebilir mi

RNA’lar, enzimler gibi kimyasal tepkimeleri katalizleyebilir mi
RNA’lar, enzimler gibi kimyasal tepkimeleri katalizleyebilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet, RNA'lar enzimler gibi kimyasal tepkimeleri katalizleyebilirler.

Kendisini eşleyemeyen RNA polimeraz enzimi ile sentezlenir. Hücrelerde m-RNA (mesajcı RNA), t-RNA (taşıyıcı RNA), r-RNA (ribozomal RNA) gibi protein sentezinde görev alan RNA çeşitleri olduğu gibi denetleyici ve katalitik görevi olan birçok RNA çeşitleri de bulunmaktadır.

RNA moleküllerinin bir kısmı protein sentezinde görev aldığı gibi diğer RNA molekülleri de katalitik özelliklerinden dolayı birçok enzimatik reaksiyonlarda görev alırlar. Enzimler gibi kimyasal reaksiyonları katalize ederler.

Hücreler, bütün canlılık faaliyetlerinin sürdüğü yerlerdir. Çekirdekte RNA’lar protein sentezinde görev alırlar. Protein sentezi hücrelerin hayatına devam etmesini sağlar. Çekirdekte bulunan RNA’lar, enzimler gibi de hareket edebilirler. Kimyasal tepkimeler bu sayede gerçekleşebilir.

RNA’lar, enzimler gibi kimyasal tepkimeleri katalizleyebilirler. RNA’ların en büyük özellikleri protein sentezinin yanında enzimler gibi hareket etmeleri ve birçok kimyasal tepkimeyi katalizleyebilmeleridir. Enzimlerin özellikleri kimyasal tepkimelerin aktive olmasını sağlamaktır. Bunu RNA’lar da sağlar. Kimyasal tepkimeleri aktive ederek tepkimelerin hızla gerçekleşmesini sağlar. Böylece vücut dengelerini korumak ve gerçekleştirmek mümkün olur. RNA’lar da bu dengenin sağlanmasında etkin rol oynar.

76
12
61
5
5
100
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.