Romantik bir ilişkiye başlayan bir kişinin yakın arkadaşlarından kaçı ondan uzaklaşmıştır

Romantik  bir ilişkiye başlayan bir kişinin yakın arkadaşlarından kaçı ondan uzaklaşmıştır
2010'da Oxford Üniversitesinin 540 üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre romantik bir ilişkiye başlayan bir kişinin yakın arkadaşlarından kaçı ondan uzaklaşmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 2010'da Oxford Üniversitesinin 540 üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre romantik bir ilişkiye başlayan bir kişinin yakın arkadaşlarından kaçı ondan uzaklaşmıştır

A- 1
B- 2
C- 3
D- 4

Doğru Cevap: 2

Daha önce, gerçekçi olarak etkileşime geçilebilecek maksimum arkadaş sayısının yaklaşık 150 olduğunu göstermişti. Örneğin, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, insanların genellikle 120-130 arkadaşı olacaktır. Bu sayı, dört ile altı arasında bir iç klik numaralandırmasıyla giderek daha küçük gruplara ayrılabilir.

Bunlar haftada en az bir kez gördüğümüz insanlar; kriz anlarında gittiğimiz insanlar. Bir sonraki katman, ayda bir kez gördüğümüz insanlar - "sempati grubu". Hepsi yarın ölse özleyeceğimiz ve üzüleceğimiz insanlar.

En son çalışmada ekip, 18 yaş ve üstü 540 katılımcıyı, ilişkileri ve yeni bir romantik nişan başladığında bu ilişkilerin maruz kaldığı baskı hakkında sorguladı.

Sonuçlar, aşkın tipik olarak bir aile üyesi ve bir arkadaşın yeni sevgiliye uyum sağlamak için dışarı itildiği daha küçük bir destek ağına yol açabileceğine dair yaygın görüşü doğruladı.

Profesör Dunbar, "Bir ilişkinin mahremiyeti - onunla olan duygusal bağınız - bu kişilerle olan etkileşimlerinizin sıklığıyla çok sıkı bir ilişki içindedir" dedi.

"İnsanları görmüyorsanız, duygusal bağlılık hızla düşmeye başlar. "Şüphelendiğim şey, dikkatinizin tamamen romantik partnerinize odaklanmış olması ve yapacak çok şeyiniz olan diğer insanları görememeniz ve bu nedenle bu ilişkilerin bir kısmı bozulmaya ve düşmeye başlıyor. aşağıdaki katmana."

Kaynak : bbc.com/news/science-environment-11321282

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.