Rüya, keşf ve ilhamın herkes açısından bağlayıcı bilgi kaynağı olmamasının sebebi

Rüya, keşf ve ilhamın herkes açısından bağlayıcı bilgi kaynağı olmamasının sebebi
Rüya, keşf ve ilhamın herkes açısından bağlayıcı bilgi kaynağı olmamasının sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Rüya, keşif, ilham, sezgi bilgi kaynakları kaynağa göre doğruluğu değişebilen bilgi kaynağı olarak geçmektedir.

Bu yüzden de bağlayıcı bilgi kaynağı olmalarına imkan yoktur. İslam'a göre doğru bilgi doğru inanç ve doğru davranışa sahip olması için en temel şart ve sorumluluktur.

Rüya, keşif ve ilham gibi bilgi kaynakları sanal olan, insanın soyut dünya ile olan bağlantısını gerçekleştiren daha çok hayal gücü ve bilinç altı hikayelerine dayanan yanılsamalardır.

Bilgi felsefesine bakarak rüya, keşif ve ilham gibi kaynaklardan alınan bilgiler ancak yaratıcı bir düşünce, hayal gücü ve farklılık oluşturabilir. Bununla birlikte rüya, keşif ve ilham gibi kaynaklardan edinilen bilgiler sağlıklı değildir.

  • Rüya, keşf ve ilham kesin bilgi içermez.
  • Kişilerin psikolojik durumlarına göre değişebilir.
  • Suistimal edilmeye açıktır.
  • Kişiler şahsi çıkarları için insanları kandırabilir.
  • Kişiye, zamana, yaşa, cinsiyete göre değişebilir.
  • Bu yüzden rüya, keşf ve ilham herkesi bağlayıcı bilgi kaynağı olamaz.

121
91
41
37
38
57
206
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.