Rüyada acele görmek ne anlama gelir

Rüyada acele görmek ne anlama gelir
Rüyada acele görmek ile alakalı tabirler, Rüyada acele görmek ne anlama gelir, Acele nasıl tabir edilir? Diyanet rüya tabirlerine göre ve Acele dini rüya tabirlerinde Acele anlamı tabiri nedir?

Diyanet Ruya : Bir kimsenin rüyasında bir iş konusunda acele ettiğini görmesi; iyi yorumlanmaz. Çünkü acelecilik şeytandandır. Bu konuda Hz. Peygamber (as): "Acelecilik şeytandan, teenni ile (düşünerek) hareket etmek Allah'tandır. " [(Tirmizî, Birr, 66 (2013)] Yalnız burada hoş karşılanmayan acelecilik dünya işlerine mahsustur. Ahiret işlerinde ve bazı konularda acele etmek gerekir. Bu konuda yine Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Teenni (acele etmemek), âhiretle ilgili olanlar dışında her amelde güzeldir. " (Ebu Dâvud, Edeb 1, (4810) İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Rüyada acele ettiğini görmek iyi değildir. Pişmanlığa işarettir. Rüyada düşünüp acele etmediğini görmek; her işte acelenin zıddı ile tabir edilir. Rüyanızda bir işin acele yapılmasını arzu etmeniz, yapmak zorunda olduğunuz bir işi bitirerek yapamayacağınıza, vaktinde yapılması gereken bir işi de yapıp yetiştiremeyeceğinize işarettir. Rüyada bir yere randevuya yetişmek için acele ettiğinizi görmeniz gerçekte birçok engellerle karşılaşıp ulaşmak istediğiniz hedefe gidemeyeceğinizi gösterir. Rüyanızda bir yolda acele yürüdüğünüzü görmeniz; düşündüğünüz bir işin geç gerçekleşeceğine, acele ile gittiğiniz yerde bir vasıtayı kaçırdığınızı görmeniz; elinize geçecek bir fırsatı kaçıracağınıza delâlet eder.

Seyyid Süleyman : Bu rüya, iyi değildir. Çünkü, şeytan acele davranır ve fesat çıkarır. Acele ettiğini gören, hata yapar.
Kirmani demiştir ki: Rüyasında acele etmeyip, ihtiyatlı hareket ettiğini gören, maksadına selametle nail olur. Hiç bir işinde hata yapmaz.
Bazıları demişlerdir ki: Dini konularda acele ettiğini görmek, iyidir. Rüyada evlilik hususunda acele etmek te hayırla yorumlanır. Bunun dışında dünya işleri için acele ettiğini görmek, iyi sayılmaz.
Ibn-i Sirin şöyle diyor: Rüyada acele etmek, pişmanlık duymaya işaret eder.
Cabir'ül Mağribi'ye göre acele rüyası ihtiyatla, yavaş ve tedbirli davranmak ise, acele ile tabir edilir.
Tedbirli ve yavaş hareket etmek; acelenin zıddı ile yorumlanır. Dini hususlarda yavaş hareket etmek, hayır değildir.

Rüyada Acele Etmenin Anlamı ve Yorumu nedir 

Rüyada acele etmek, kişinin özel yaşamındaki bazı konularda iyi düşünmeyeceği, geleceğe yönelik emin adımlarla hareket etmeyeceği, gelişigüzel kararlar vererek yaşayacağı manalarına yorulur. Bu nedenden dolayı da ileri de büyük sıkıntılar yaşayacağı ve pişmanlık duyacağına delalet etmektedir.

Ayrı yeten acele etme konusunda iş yaşamında da yanlış kararlar vererek büyük zararlar göreceğine delildir. Rüya sahibi, kararlarını verirken aklından ziyade daha çok duygusal kararlar alacağına işaret eder.

Rüyada Evlenmek İçin Acele Etmek

Rüyayı gören kişi, çevresindekilerden gelen nasihatlere kulak asmayıp kendi bildiğini yapması ve kendisine karşı yapılan uyarılardan çok fazla rahatsız olduğuna delildir. Özellikle gençlerin büyük hatalar yaparak tecrübe sahibi olacağına delildir. Aşk hayatında da ilişkisi varsa biteceğine ve yeni bir ilişkiye yelken açacağına işarettir.

Rüyada acele etmek, rüya sahibinin ileride çok pişman olacağı bir iş yapacağı demektir. Kişinin huzursuz olacağı, iş hayatında başarısız olacağı, bu yüzden de işinde de sıkıntı yaşayacağı anlamına gelmektedir.

Rüyada Yola Çıkmak İçin Acele Etmek

Rüyayı gören kişi, bulunduğu ve yaşadığı ortamın kendisine kasvet verdiği ve bu nedenle sürekli olarak değişiklik yapmak için uygun bir anı kolladığına delalettir. Bu kişi acele ederek biran önce hayatını istediği gibi düzenlemek için harekete geçeceğine alamettir.

Rüyada Acele Etmenin Psikolojik Yorumu

Hayatında yeniliklerden hoşlanan bu nedenle sürekli olarak değişim isteyen, her işini biran önce halletmek için çabalayan, beklemekten son derece nefret eden tutumlarının rüyasına olan sembolik yansımasıdır.

Rüyada Acele Namaz Kılmak

Rüyada acele namaz kılmak, rüya sahibinin zararlı bir alışkanlığı olduğuna, bu alışkanlığı bırakması gerekeceğine, eğer bırakmazsa ileride başına bela olacağına işarettir.

Rüyada Acele Giyinmek

Rüyada acele giyinmek, kişinin başkasının yapmış olduğu işlerin üstüne konup övgü alacağına, bu yaptığı işten pişman olacağına delalet eder.

Rüyada Acele Hazırlanmak

Rüyada acele hazırlanmak, rüya sahibinin sevdiği kişilerin katkısıyla işini büyüteceğine, borçlarını kapatacağına rivayet eder.

Rüyada Acele Bir Yere Gitmek

Rüyada acele bir yere gitmek, kişinin büyük bir kayba uğrayacağının göstergesidir. Rüya sahibinin sevdiklerini kaybedeceğine işaret eder.

Rüyada Acele Eden Birini Görmek

Rüyada acele eden birini görmek, rüya sahibinin hayatında daima kazançlı işler peşinde koşacağına alamet eder.

Rüyada Acele Ettirilmek

Rüyada acele ettirilmek, kişinin yaptığı çalışmaların çok iyi ve işinde yükselmek için yeterli olacağına rivayet etmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.