S ile başlayan kaç ilimiz var

S ile başlayan kaç ilimiz var
Türkiye'de S harfi ile başlayan kaç il vardır, S harfi ile başlayan illerimiz, S ile başlayan şehirler hangi bölgelerdedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye'de "S" harfi ile başlayan toplam 5 tane il bulunmaktadır. Bu illerimiz aşağıdaki gibidir;

  • Sakarya,
  • Samsun,
  • Siirt,
  • Sinop,
  • Sivas.

Bu illerden Sakarya ve Samsun aynı zamanda büyükşehirdir.

S ile başlayan illeri kısaca tanıyalım

Sakarya, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi ikinci şehri. 16 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 665 mahalle bulunmaktadır. Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölümü'nde yer alır. Sakarya'nın kuzeyinde Karadeniz, batısında Kocaeli, Bursa, doğusunda Düzce ve güneyinde de Bolu ile Bilecik bulunmaktadır. Sakarya Nehri, Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karadeniz'e dökülür.

Samsun, Türkiye'nin büyükşehir statüsündeki otuz ilinden biridir. Karadeniz Bölgesi'ndeki Orta Karadeniz Bölümü'nde, Türkiye coğrafyasının en kuzeyinde merkezî bir noktada yer alır. On yedi ilçesi ve 1.247 mahallesi bulunan Samsun, nüfusuyla bölgenin en yüksek, Türkiye'nin ise on altıncı en yüksek nüfuslu ilidir. Doğusunda Ordu, güneyinde Tokat ve Amasya, batısında ise Çorum ve Sinop illeri ile çevrili olup kuzeyinde Karadeniz bulunur. 

Siirt, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ildir. İlin yüzölçümü 5.717 km²'dir. İl merkezinin denizden yüksekliği: 887 m.'dir. Siirt ili, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin Dicle Bölümü sınırları içerisinde yer almakta olup doğuda Şırnak ve Van, kuzeyde Batman ve Bitlis, batıda Batman ve güneyde Şırnak ve Mardin illeri ile çevrilidir.

Sinop, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde bir ildir. Batısında Kastamonu, doğusunda Samsun, güneyinde Çorum illeri ile komşu olan Sinop'un kuzeyinde Karadeniz yer almaktadır.

Sivas, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir il. Sivas ili, Mezopotamya ve arasında kervanların geçtiği bölgede olduğu için, Selçuklular döneminde tüccarların ziyaret ettiği bir merkez haline gelmiştir. Türkiye'de Konya'dan sonra en çok Selçuklu eserinin bulunduğu il Sivas'tır. Sivas, Orta Anadolu Bölgesinin doğu kesiminde yer alır. Kuzeyden Tokat, Ordu, Giresun, doğudan Erzincan, güneyden Malatya, Maraş ve Kayseri, batıdan da Yozgat illeriyle çevrilidir. İl Doğu Karadeniz, Doğu ve İç Anadolu bölgeleri arasında bir geçiş alanıdır.

S harfi ile başlayan iller hangi bölgelerde

Karadeniz bölgesinde olan iller, Samsun ve Sinop.
Marmara bölgesinde olan iller, Sakarya.
Güneydoğu Anadolu bölgesinde olan iller, Siirt.
İç Anadolu bölgesinde olan iller, Sivas.

Kaynak:Eğitim Sistem

10
19
20
5
6
112
39
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.