Saat tamircisi ne iş yapar

Saat tamircisi ne iş yapar
Herkes için çok kıymetli olan zamanı ölçen bu aletlerin tamiri de belli bir bilgi ve beceriyi gerektirmektedir. Haydi şimdi bu beceriler nelermiş öğrenelim.

Saat Tamircisi, kol, cep, pano, meydan, duvar, masa saati gibi her türlü mekanik, elektrikli ve elektronik saatin bakım ve tamirini yapan kişidir.

Saat tamircisi;

  • Onarılmak üzere getirilen bozuk saati çeşitli aletler kullanarak parçalarına ayırır,
  • Kırık ya da bozuk parçayı belirler ve düzeltir, gerekirse yenisini takar,
  • Saatin parçalarını temizler, yağlar,
  • Parçaları birleştirir ve saati ayarlar,
  • Yaptığı onarım işleminin maliyetini belirler.

Bu mesleği yapacak kişilerin ayrıntıları algılayabilen, el ve parmak becerisi ve mekanik yeteneğe sahip, dikkatli ve sabırlı kişiler olması gerekir. İşini genellikle tek başına yürütür. Müşterilerle, yedek parça satıcılarıyla, çırak ve kalfalarla iletişimde bulunur. ,

Mesleğin eğitimi, yeterli müracaat olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinde makine teknolojisi alanı Saat Tamirciliği dalında kalfalık ve ustalık eğitimleri şeklinde verilmektedir.

Saat Tamircileri saat tamiri yapılan iş yerlerinde çalışırlar. Elektronik saatlerin piyasaya hızla sürülmesi ve fiyatlarının çok ucuz olması pahalı ve iyi saatlerin ise fazla arıza yapmamasından dolayı saat tamirciliği ile ilgili iş yerlerinin sayısı her geçen gün biraz daha azalmaktadır. Yetişmiş meslek elemanları gelir kayıplarını önlemek için ek iş alanlarına (saat ve gözlük satıcılığı gibi) yönelmektedirler. Meslekte çalışma alanının giderek azaldığı söylenebilir.

Benzer Meslekler;

  • Saat Yapımcısı
  • Hassas Aletler Tamircisi
  • Sayaç Tamir İşçisi
  • Fizyolojik Sinyal İzleme Teşhis Ve Kayıt Cihazları Teknik Servis Elemanı

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 7311.07
Meslek Adı : Saat Tamircisi
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : El Sanatları Ve Basım İle İlgili İşlerde Çalışanlar
Meslek Grubu : El Sanatları Çalışanları
M. Birim Grubu : Hassas Alet Yapımcıları Ve Tamircileri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.