Saç Dökülmesine Adaçayı Çözümü

Saç Dökülmesine Adaçayı Çözümü
Akdeniz bölgesinde yetişen, ıtırlı bir bitki olan adaçayı bitkisi, 70 cm’ye kadar uzayabilme özelliği taşır. Kış soğuklarına karşı dayanıklılık gösteren, yapraklarını dökmeyen bir bitkidir.

Birçok derde deva olan bu bitkinin bilinen faydaları şunlardır:

Adaçayı mide dostu olarak bilinen bir bitkidir. Hazmı kolaylaştırır, mideyi yatıştırır. Hazımsızlıkla ilgili sıkıntı yaşayan bir kişiye adaçayı tavsiye edilir. Çünkü güçlü bir gaz söktürücüdür.

Gaz söktürücü özelliğinin yanında idrar söktürücü özelliği de vardır.

Gece terlemelerini en aza indirir.

Östrojen hormonu içermesinden dolayı adet dönemi sancılarını, sıkıntılarını en aza indirir.

Adaçayının dişleri beyazlatma ve güçlendirme özelliği vardır.

Bu bitki vücutta var olan yaraların hızlı iyileşmesini sağlar.

Tüm bunların yanında adaçayının saçlar için mucize etkileri olduğu bilinir. Adaçayı sayesinde saçlardaki hızlı dökülmeyi durdurabilir, aynı zamanda uzamasını hızlandırabilirsiniz. Saçlarda meydana gelen koparak dökülmeler adaçayı kürleri ile sorun olmaktan çıkar. Tek yapmanız gereken düzenli kullanımı sağlayabilmektir.

Adaçayı ile saç bakımı nasıl yapılır?

Malzemeler:

4 damla adaçayı

1 yumurtanın sarısı

Derince bir kasenin içinde yukarıda saydığımız malzemeleri güzelce karıştırın. Daha sonra bu karışımı temizlenmiş ıslak saça sürerek 15 dakika bekletin. (Bu uygulamayı yapmak için en uygun ortam banyodur. Saçlarınızı bir kez şampuanladıktan sonra karışımı saçınıza sürerek 15 dakika bekletin. Daha sonra da ılık suyla durulayın, tekrar köpüklemeyin.) Bu kürü haftada iki kez uygulayarak saçlarınızın arınmasını, saç derinizin nefes almasını sağlar ve zayıflamaktan kaynaklı dökülmesi önlemiş olursunuz.

Adaçayı ile hazırlayacağınız başka bir kür için malzemeler:

2 çay kaşığı adaçayı yağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bu iki malzemeyi bir kapta güzelce karıştırın. Daha sonra saçlarınıza uygulayın. Uygulamayı yaparken saç derinize masaj yapmayı ihmal etmeyin. Karışımın saçınızda 20 dakika beklemesi yeterli olacaktır. Sürenin bitiminde saçlarınızı ılık suyla durulayın. Haftada 2 kez güvenle uygulayabileceğiniz bir kür olan aaçayı kürü ile saçlarınız sağlıklı uzamaya başlayacak, aynı zamanda saç kayıpları azalacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.