Sağır işitmez, uydurur (yakıştırır) atasözünün anlamı

Sağır işitmez, uydurur (yakıştırır) atasözünün anlamı
Sağır işitmez, uydurur (yakıştırır), sağır, yanında konuşulan şeyleri işitmez ama konuşanların durumuna bakarak ve anladığını sanarak bir şeyler yakıştırıp söyler.

Sağır işitmez, uydurur (yakıştırır) anlamı şu şekilde :

1. İşitme duyusundan yoksun, işitmeyen kimse, yakınında konuşulanları duymaz. Ama konuşulanlara bakarak değerlendirmeler yapar, anladığını sanarak bir şeyler yakıştırıp karşılık verir.

2. Bir olayın içyüzünü bilmeyen kimse, görünüşe göre bir sonuca varır; vardığı sonucu da doğru sanır.

İnsan iyice bilmediği bir konu hakkında kesin konuşması doğru değildir. Sağır, yanında konuşulan şeyleri işitmez ama konuşulanların durumuna bakarak ve anladığını sanarak birşeyler yakıştırıp söyler. Bir durumun iç yüzünü bilmeyen kişide görünüşe bakarak edindiği yanlış kanaati gerçek sanır.


Atasözü Nedir?

Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
7
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.