Sağlık Ocakları çalışma saati

Sağlık Ocakları çalışma saati
Sağlık Ocakları Açılış Kapanış Saatleri hakkında bilgiler vereceğiz. Sağlık Ocakları saat kaçta açılıyor kaçta kapanıyor, hafta sonu, resmi ve dini bayramlarda açık mı?

İhtiyacınıza yönelik sağlık ocaklarında bir çok hizmeti alabilirsiniz. Gerek doktor ve ebe sayesinde tedavilerinizin devamı, ilaç yazdırma, ciddi olmayan hastalıklar için sağlık hizmeti sunmaktadır.

Sağlık Ocakları Çalışma Saatleri

Sabah açılış 08:00 – 12:00 / 13:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Saat 12:00 ile 13:00 Öğle arası veriyor. Hafta sonu, resmi ve dini bayram günleri ise kapalıdır?

Sağlık alanında yapılan son yenilikler doğrultusunda Cumartesi günleri aile sağlık merkezleri açık olarak hizmet vermektedir. Pazar günleri kapalı olduklarından dolayı acil olarak hastanelerin servislerine başvurabilirsiniz.

Aile hekimi kimdir?

Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini, yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın, her kişiye kapsamlı ve devamlı olarak belli bir mekânda vermekle yükümlü, gerektiği ölçüde gezici sağlık hizmeti veren ve tam gün esasına göre çalışan aile hekimliği uzmanı veya Bakanlığın öngördüğü eğitimleri alan uzman tabip veya tabiplerdir.

Aile hekiminin görevleri nelerdir?

Aile hekimi, aile sağlığı merkezini yönetmek, birlikte çalıştığı ekibi denetlemek, hizmet içi eğitimlerini sağlamak ve Bakanlıkça yürütülen özel sağlık programlarının gerektirdiği kişiye yönelik sağlık hizmetlerini yürütmekle yükümlüdür. Aile hekimi, kendisine kayıtlı kişileri bir bütün olarak ele alıp, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri (gebe, loğusa, bebek, çocuk izlemleri, aşılama hizmetleri gibi) ile birinci basamak tanı, tedavi, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir, sağlığı geliştirici ve koruyucu hizmetler ile ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerini verir. Evde takibi zorunlu özürlü, yaşlı, yatalak ve benzeri durumdaki kişilere evde veya gezici/yerinde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi sırasında kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri, birinci basamak tanı, tedavi rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetlerini verir, tanı ve tedavisi yapılamayan hastaları sevk eder, sevk edilen hastaların geri bildirilen muayene, tetkik, tanı, tedavi ve yatış bilgilerini değerlendirir. Gerektiğinde kişiyi gözlem altına alarak tetkik ve tedavisini yapar. Sağlık raporu, sevk evrakı, reçete v.s. belgeleri düzenler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.