Sağlıklı bir insan olmak için sizce nelere dikkat etmek gerekir

Sağlıklı bir insan olmak için sizce nelere dikkat etmek gerekir
Sağlıklı bir insan olmak için sizce nelere dikkat etmek gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde insan ömrü uzuyor. Ancak bu kaliteli bir yaşlılık döneminin garantisini vermiyor. Peki yaşlılığınızda dinamik, sağlıklı ve huzurlu olmak istiyorsanız nelere dikkat etmelisiniz. Bu 10 kurala dikkat edin, yaşlılığınız güzel geçsin.

Dengeli beslenin, güne sağlam bir kahvaltı ile başlamak sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlardan biridir.
Sigara ve alkolden uzak durun, sigara asla içilmemeli, bırakmak için gerekirse yardım alınmalıdır. Yapılan araştırmalarda, çocukların yanında içmediğini savunan ebeveynlerin kıyafetlerindeki nikotinin bile çocukları etkilediği saptanmıştır.
Düzenli uyuyun, bağışıklık sisteminizin dinlenmesine müsaade etmeliyiz. Bağışıklık ve deliksiz bir uyku uyumak birbirine bağımlı iki şey olduğu için kronik uykusuzluk, bağışıklığınızın zarar görmesine neden olur ve vücudunuzun hastalıklarla savaşmasını engeller.
Güneşten uzak durun, D Vitamini kaynağı olan ancak kanser ve yaşlanmaya neden olan güneş ışınlarına sabah ve akşamüzeri çıkmaya çalışılmalıdır. D vitamini alacağımız güneş ışınları saati öğlen 11.00-13.00 arasıdır.
Beyninizi aktif tutun, bulmacalar, zeka oyunları, zeka soruları ve hafıza teknikleri beyni aktif tutar. Ama yorulduğunuzda beyninizi zorlamayın.

Spor yapın, vücudun spora en hazır olduğu vakit akşamdır. Ancak her zaman spor yapılabilir. Bacak, karın, kol, göğüs ve bel kaslarını çalıştıracak aktiviteler oldukça önemlidir.
Kendi kontrolünüzü kendiniz yapın, özellikle duşta ve duş aldıktan sonra vücudu kontrol etmek, yeni yumruları, benleri tespit etmekte yararlıdır.
Temiz kalın, vücudunuzun temiz kalmasına özen gösterin. Haftada en az 2 kez ya da 3 günde bir kez banyo yapın.
Aşılanın, artık yetişkinlerin de bir aşı takvimi var. Korunabileceğimiz aşısı olan hastalıklardan korunmalıyız.
Stresle başa çıkmayı öğrenin, stresle baş etmenin sağlıklı yollarını bulun, Çünkü stres hormonları bağışıklık sistemine zarar verir.

3
1
3
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.