Sahte koza satışı yapıp birçok kişiyi dolandırmıştır

Sahte koza satışı yapıp birçok kişiyi dolandırmıştır
Geçtiğimiz günlerde bir şebeke sosyal medyadan hangisinin kozasının çok değerli olduğuna dair haberler yayarak sahte koza satışı yapıp birçok kişiyi dolandırmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Geçtiğimiz günlerde bir şebeke sosyal medyadan hangisinin kozasının çok değerli olduğuna dair haberler yayarak sahte koza satışı yapıp birçok kişiyi dolandırmıştır 

A- Ağustos böceği

B- Yaban arısı

C- Kertenkele

D- Yarasa

Doğru Cevap: Yarasa

Yarasa dolandırıcılığı!

Dolandırıcılıkta sınır yok.. Yeni yöntem ise şöyle: Dolandırıcılık şebekeleri, sosyal paylaşım sitelerinde paylaştıkları uydurma videolarla mağaralarda yarasa kozası ve yarasa kesesi bulunduğunu, kesenin içindeki sıvının ilaç sanayinde kullanıldığını, fiyatının binlerce dolar olduğunu yayıyor. Bunu duyan vatandaş mağaralarda yarasa sıvısı bulmak için arayışa geçiyor. Şebeke elemanları, yarası sıvısı peşine düşen vatandaşlarla irtibata geçiyor ve onlara “Elimde bir miktar var, çok sıkıştım” benzeri yalanlarla hiçbir değeri olmayan bir sıvıyı yüksek fiyata satıyor. Sıvıyı bir başka şebeke elemanına yüksek fiyattan satmaya kalkışan vatandaş, karşısında muhatap bulamayınca dolandırıldığını anlıyor.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Tarkan Yorulmaz “Vatandaşlar bu kozaları görmek için kendi yörelerinde, köylerinde bulunan mağaralara girerek savunmasız olan yarasaları kovuyor ya da öldürebiliyor. Oysa yarasalar memeli hayvandır, kesesi ya da kozası olmaz” dedi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.