Saltanatın kaldırılmasına karşın halifeliğin devam etmesinin nedenleri

Saltanatın kaldırılmasına karşın halifeliğin devam etmesinin nedenleri
Saltanatın kaldırılmasına karşın halifeliğin devam etmesinin nedenleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Saltanatın kaldırılmasına rağmen halifelik bir süre daha kaldırılmamıştır. Bunun temel nedeni, halifeliğin dini bir makam olması ve bir anda kaldırılması durumunda çok tepki gösterilebileceğidir. Bunun için halifeliğin kaldırılması için gereken uygun ortam beklenmiştir.

1 Kasım 1922 tarihinde saltanat kaldırılmış, 3 Mart 1924 tarihinde de halifelik kaldırılmıştır. Görüldüğü üzeri saltanat halifelikten daha önce kaldırılmıştır. Bunun nedeni, halifeliğin dini bir makam olması ve bu nedenle birden kaldırılması halinde farklı tepkilerle karşılaşılabilinecekti. Bunun için halifeliğin kaldırılması için gereken uygun ortam beklenmiştir. Zaten saltanat kaldırılınca halifelikte etkisini kaybetmiş ve halifelik kaldırılmıştır.

123
16
127
21
13
123
20
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.