Samanyolu Kolejine Rekor Başvuru

Samanyolu Kolejine Rekor Başvuru
Samanyolu Kolejlerinin giriş sınavına rekor başvuru oldu. 2000 öğrencinin alınacağı sınava 17 bin kişi başvurdu. 17 bin öğrenci Samanyolu’na girebilmek için yarışacak.

Samanyolu Eğitim Kurumları’nın İlkokul 4, Ortaokul 5.6.7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği giriş sınavına rekor başvuru oldu. Yaklaşık 2000 öğrencinin alınacağı sınava 17 bin başvuru yapıldı. Rekor katılımın olduğu sınavda öğrenciler samanyoluna girebilmek için ter döktü. Geçen sene de aynı sınava 11 bin öğrenci katılmıştı. Başvuruların bitmesinin ardından dün sınavlar başladı. 27 Şubat Perşembe günü sonuçlar ‘www.samanyolu.k12.tr’ adresinden öğrenilebilecek. Samanyolu Eğitim Kurumları bünyesindeki 14 okulda yapılan sınavlarda, öğrencilerin heyecanı kadar velilerin de en az onlar kadar heyecanlı olduğu da gözlemlendi.

Ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarında önemli başarılar elde eden Samanyolu Eğitim Kurumları açıldığı ilk yıldan itibaren proje tabanlı eğitim çalışmaları ile bilimsel çalışmalar yapmaya ve bilim adamı yetiştirmeye önem veriyor. En son yapılan TEOG sınavında da 6 öğrenci bütün soruları doğru cevaplayarak büyük bir başarıya imza attı.

Yoğun ilgi karşısında mutlu olduklarını belirten Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz, “30 yıldır geçmişi ile geleceğe güvenle ilerleyen Samanyolu öğrencilere geniş imkânlar sunuyor. Spordan sanata, kültürel ve sosyal etkinliklere ve İngilizce eğitimine kadar kaliteli bir eğitim hedefleniyor. Bu kapsamda düzenlenen ‘Cumartesi Okulu’ ile öğrenciler eğitim öğretimin yanında sosyal aktivitelerden bir gün içerisinde bir bütün olarak faydalanabiliyor.” dedi.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.