Samipaşazade Sezai, Recaizede Mahmud Ekrem ve Nabizade Nazım hangi alanda verdikleri eserlerle bilinir

Samipaşazade Sezai, Recaizede Mahmud Ekrem ve Nabizade Nazım hangi alanda verdikleri eserlerle bilinir
Samipaşazade Sezai, Recaizede Mahmud Ekrem ve Nabizade Nazım hangi alanda verdikleri eserlerle bilinir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Samipaşazade Sezai, Recaizade Mahmud Ekrem ve Nabizade Nazım hangi alanda verdikleri eserlerle bilinir

A- Müzik
B- Resim
C- Mimari
D- Edebiyat

Doğru Cevap: Edebiyat

Sami Paşazade Sezai, Türk realist öykücü, romancı. Türk Edebiyatının ilk gerçekçi romanlarından birisi olma özelliğiyle edebiyat tarihinde büyük önem taşıyan Sergüzeşt adlı romanın yazarıdır. 1892'de yazdığı Küçük Şeyler ile Türk edebiyatında modern kısa hikâyenin kurucularındandır.

Recaizade Mahmud Ekrem (Osmanlı Türkçesi: رجاﺋﻰ زاده محمود اكرم; d. 1 Mart 1847, İstanbul - 31 Ocak 1914, İstanbul), Türk şair ve yazardır. 19. yüzyıl Osmanlı dönemi Türk edebiyatının önde gelen isimlerindendir.
Nabizâde Nâzım Tanzimat dönemi Osmanlı-Türk yazarıdır. Şiir, anı, hikâye, roman türlerinde ve bilimsel konularda eserler veren Nabizade Nazım, ilk Türkçe gerçekçi köy romanı olarak kabul edilen Karabibik’in ve Türk edebiyatındaki ilk natüralist, tezli ve psikolojik roman denemesi olan Zehra’nın yazarıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.