Sanal ortamda ulaştığınız bilgilerin doğruluk ve güvenirliğini sorgulamak

Sanal ortamda ulaştığınız bilgilerin doğruluk ve güvenirliğini sorgulamak
Sanal ortamda ulaştığınız bilgilerin doğruluk ve güvenirliğini sorgulamak niçin gereklidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü sanal ortamda ulaştığımız bilgilerin doğruluğu ve güvenilirliği kesin değildir. Bu yüzden sanal ortamda edindiğimiz bilgilerin doğruluğunu ve güvenilirliğini kontrol etmeli güvenli sitelere girmeliyiz zaten güvenli olmayan siteler bilgisayarınız, tabletiniz, telefonunuz vs. tarafından güvenli değil olarak belirtilecektir. Sanal ortamda ulaştığımız bilgilerin doğruluğunu sorgulamazsak yanlış bilgilere ulaşır ve yanlış bilgileri benimseyebiliriz bu da bizim zararımıza olur sonuçta bilginin her türlüsü değil doğru olanı kârdır. Sanal ortamdaki her bilgiye inanılmamalı önce güvenirliği ve doğruluğu açısından sorgulanmalıdır. Böylece o bilgi süzülür ve geriye sahici ve doğru olan bilgi kalır ve biz de bu doğru bilgilere ulaşabilmiş oluruz.

Sanal ortamda kaynaklı ya da kaynaksız olarak birçok bilgi yer almaktadır. Bu bilgiler insanların kullanımına sunulmaktadır. Sanal ortamda bir bilginin alınıp kullanılabilmesi için farklı kaynaklardan araştırılması gerekir. Böylece bilginin güvenilir ve sağlam olduğu anlaşılır.

Sanal ortamda ulaştığımız bilgilerin doğruluk ve güvenilirliğini sorgulamak gerekir. Çünkü sanal ortama her türlü kaynaktan doğru ya da yanlış bilgiler aktarılmaktadır. Bunun önüne geçmek için bilgilerin farklı kaynaklardan doğrulanması ve teyit edilmesi gerekir.

Sanal ortam güvenilir bilgiye sahip alanların da bulunduğu bilinmektedir. Bu yerlerden gerekli bilgiler teyit edilip rahatlıkla kullanılabilir. Böylece doğru bilgiye ulaşılır.

Kaynak:Eğitim Sistem

600
1347
1401
107
76
73
1252
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.