Sanat kuramlarını bilmek, sanat eserlerine bakış açısını değiştirir mi

Sanat kuramlarını bilmek, sanat eserlerine bakış açısını değiştirir mi
Sanat kuramlarını bilmek, sanat eserlerine bakış açısını değiştirir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet değiştirir, çünkü bir şeyi eleştirmek için öncelikle o şeyi bilmek gereklidir. Sanatın dinamiklerini ve kendi içindeki kurallarını bilmeden yorum yapmak boşa sallamakla aynı olur. Bu yüzden estetik ölçütleri ve kuralları bilerek yorumlamalarda bulunmak bakış açısını değiştirecektir.

Sanat kuramlarını bilmek her sanat sever için gerekli olmayabilir. Bu kuramlar ancak sanat dalları ile yakından ilgilenen sanat severler ve akademik çalışma yapanlar için önemlidir. Ancak tabi ki sanat kuramlarını bilmek karşımızdaki sanat eseri hakkında daha iyi yorum yapmayı ve farklı görüşler dile getirmememizi kolaylaştırır.

Örneğin bir etkinliğin veya yapıtın sanat yapıtı olup olmadığını belirlemek için belirli sanat kuramlarının yaklaşımlarındaki ölçütlere göre karar verebilir. Bu konu hakkında bilgisi olmayan kişiler karşısındaki eserin gerçekten sanat eseri olup olmadığı hakkında kesin ve doğru bir görüş bildirmesi zordur.

4
1
2
1
1
1
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum