Sarımsağı gelin etmişler, kırk gün kokusu çıkmamış atasözünün anlamı

Sarımsağı gelin etmişler, kırk gün kokusu çıkmamış atasözünün anlamı
Sarımsağı gelin etmişler, kırk gün kokusu çıkmamış, kötü ve uygunsuz kişiler bir toplum içlerine kabul ettiklerinde önceleri kötülükte bulunmazlar, kendilerini gizlemeyi başarırlar.

Ancak daha sonra yavaş yavaş eski huy ve adetlerini göstermeye kötülüklerini ortaya koymaya başlarlar. Yani kişilerin huy ve karakterlerini anlayabilmek için uzun süre onlarla beraber bulunmak gerekir. Kişilerin gerçek yüzlerinin kolay tanınamayacağını anlatma için söylenir.

Sarımsağı gelin etmişler, kırk gün kokusu çıkmamış anlamı şu şekilde :

İnsanlar kötü yanlarını kolay kolay belli etmezler. Bunun için haklarında yargıda bulunmakta acele etmemek gerekir.

Uzaktan gelenin yalan söylemesi kolay olur. Çünkü onu daha önce bir gören ve tanıyan yoktur. Bundan dolayı bir topluluğa yeni girmiş olan kötü kimsenin foyası ilk günlerde ortaya çıkmaz. Fakat çok zaman geçmeden ne mal olduğu anlaşılır. Hiç kimse sırrını ve öz karakterini uzun süre gizleyemez.

4
2
2
0
4
4
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.