Sarpa sarmak deyiminin TDK sözlük anlamı nedir

Sarpa sarmak deyiminin TDK sözlük anlamı nedir
Sarpa sarmak nedir, sarpa sarmak deyiminin TDK sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sarpa sarmak, bir işin gittikçe zorlaşması ya da çözümünün güç hal alması demektir. Sarpa sarmak deyimini anlamı dahilinde cümle içinde kullanabilirsiniz.

Sarpa sarmak ne demek

Sarpa sarmak bir deyimdir ve zorlukların ortaya çıkması, güçlüklerin yaşanması anlamına gelir. Eğer bir işe başladıysanız ve bu iş gittikçe zorlaşıyorsa sarpa sarıyor demektir. Bu durumda uygun anlamı olması halinde sarpa sarmak deyimini cümle içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Sarpa sarmak deyiminin tdk sözlük anlamı nedir

Türkçede kalıplaşmış yüzlerce farklı deyim vardır ve hepsinin anlamını bilmek mümkün olmayabilir. Deyimlerin anlamlarını TDK sözlükten ya da internet üzerinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Sarpa sarmak, bir işin çözülmesinin zor duruma gelmesi ya da zorlukların belirmesi anlamına gelir. Sarpa sarmak deyimini cümle içinde kullanarak anlamı daha belirgin hale getirebilirsiniz. Deyimler kalıplaşmıştır ve en az iki kelimeden oluşmaktadır.

6
6
5
33
54
9
71
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.