Satoshi Tajiri Pokemon video oyunu ve animasyon dizisini tasarlarken çocukluğunda yaptığı hangi koleksiyondan ilham almıştır

Satoshi Tajiri Pokemon video oyunu ve animasyon dizisini tasarlarken çocukluğunda yaptığı hangi koleksiyondan ilham almıştır
Satoshi Tajiri, Pokemon video oyunu ve animasyon dizisini tasarlarken çocukluğunda yaptığı hangi koleksiyondan ilham almıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Satoşi Tajiri Pokemon video oyunu ve animasyon dizisini tasarlarken çocukluğunda yaptığı hangi koleksiyondan ilham almıştır

A- Çiçek koleksiyonu
B- Deniz kabuğu koleksiyonu
C- Böcek koleksiyonu
D- Yumurta koleksiyonu

Doğru Cevap: Böcek koleksiyonu

1996 yılında evreni Satoshi Tajiri tarafından çocukluk hobisi böcek toplamadan esinlenerek yaratılan ve sahibi olduğu Game Freak tarafından geliştirilen rol yapma türünde olan oyunun amacı, bütün Pokémonları yakalayıp eğiterek birbiriyle savaştırıp en iyi Pokémon eğitmeni olabilmek.
Satoshi Tajiri (28 Ağustos 1965 doğumlu) bir olduğu Japon bir video oyun tasarımcısı ve yönetmeni iyi yaratıcısı olarak bilinen Nintendo 'ın Pokémon franchise ve kurucularından biri ve başkanı video oyunu geliştiricisi Game Freak . Atari oyunları hayranı olan Tajiri , Ken Sugimori ile kendi video oyunu fanzini Game Freak için yazdı ve editörlüğünü yaptı., aynı adı taşıyan bir geliştirme şirketine dönüştürmeden önce. Tajiri, iki Game Boys'un bir bağlantı kablosu aracılığıyla birleştirilmesinin , çocukluk hobisi olan böcek toplamanın koleksiyonunu ve arkadaşlığını somutlaştıran bir oyun yaratması için ona ilham verdiğini iddia ediyor . Oldu oyun, Pokémon Kırmızı ve Pokémon Green , tamamlamak için altı yıl sürdü ve dinç bir milyar dolarlık imtiyaz kıvılcım devam etti Nintendo 'ın el oyun . Tajiri , Pokémon Ruby ve Sapphire'ın geliştirilmesine kadar Pokémon serisinin yönetmeni olarak çalışmaya devam etti ve rolünü baş yapımcı olarak değiştirdi.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.