Satrançtaki standart başlangıç diziliminde atın hemen sağındaki ve hemen solundaki karelerde hangi taşlar bulunur

Satrançtaki standart başlangıç diziliminde atın hemen sağındaki ve hemen solundaki karelerde hangi taşlar bulunur
Satrançtaki standart başlangıç diziliminde atın hemen sağındaki ve hemen solundaki karelerde hangi taşlar bulunur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Satrançtaki standart başlangıç diziliminde atın hemen sağındaki ve hemen solundaki karelerde hangi taşlar bulunur 

Doğru Cevap: Fil ve kare

Satranç taşları nasıl dizilir

Şah; Herhangi bir yönde; aşağı, yukarı, yanlara ve çapraz olarak sadece bir kare ilerleyebilir. Rakip taş tarafından tehdit edilecek kareye şahınızı oynayamıyorsunuz.

Vezir; Yatay-dikey, çapraz şekilde istediği kare kadar ilerleyebilir.

Kale; Yatay ve dikey şekilde istenilen kare kadar ilerleyebilirler.

Fil; siyah ve beyaz karelerde bulunuyorlar. Her taş bulunduğu renkteki karelerde çapraz olarak ilerler.

At;  Atlar sadece “L” şeklinde ilerlerler. Bu hareket sayesinde istedikleri taşın üzerinden atlayabiliyorlar. yatay veya dikey olmak şartıyla 3 ileri 2 yana ilerleyebilirsiniz.

Piyon; Piyonu ilk defa oynayacaksanız iki kare atlayabilirsiniz. Bunun haricinde tek kare ilerlerler. Yan tarafa veya geri hareket edemezler. Sadece çaprazında bulunan taşları yiyebilir.

1
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.