Savaşın yaşandığı bir yerde hangi hak ve özgürlükler kısıtlanmış olur

Savaşın yaşandığı bir yerde hangi hak ve özgürlükler kısıtlanmış olur
Savaşın yaşandığı bir yerde hangi hak ve özgürlükler kısıtlanmış olur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Savaş, en acı felaketlerin yaşandığı durumlardan biridir. Savaşların yaşanması insanlara zarar verir Bu zararlar can ve mal kaybı olarak meydana gelir. Ölen çocuk, kadın, yaşlı ve genç insanlar en büyük kayıptır. Doğanın tahrip olması, yetim kalan çocuklar, kimsesiz kalan insanlar, açlık, sefalet, kıtlık, susuzluk, sağlık sorunları gibi durumlar da savaşlarda yaşanmaktadır.

Savaşların bir işgal girişimi için yapılması hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına neden olmaktadır. Sağlık, eğitim, ulaşım, iletişim gibi beşeri ve insani ihtiyaçların karşılanamaması durumu savaşlarda hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına ya da ihlal olmasına neden olmaktadır.

Savaşın yaşandığı bir yerde yerleşme, seyahat etme, eğitim görme, iş hayatına katılma, sağlık imkanlarından yararlanma, barınma gibi haklar ile yaşama hakkı kısıtlanmış olur. Çünkü savaş altında insanlar yaralanıp ölebilir. Bunun dışında herkes can güvenliğini düşündüğü için sosyal yaşamlarını bırakıp bir yerlere sığınmak zorunda kalırlar.

7
3
5
2
2
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.