SBS Kalktı, Sınavlar AÇIK UÇLU Olacak

SBS Kalktı, Sınavlar AÇIK UÇLU Olacak
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, liselere giriş sınavı olan SBS'nin kalktığını, yerine sınav icat etmediklerini, okullarda yapılan açık uçlu sınavlarla öğrencilerin liselere gireceğini açıkladı. İşte Bakan'dan çarpıcı açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS'nin tamamen kalktığını, onun yerine yeni bir sınav koymadıklarını açıkladı. Bakan Avcı, liselere giriş için yeni bir sınav yapmayacaklarını, çocukların okulda girdikleri bazı sınavların Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde yapılacağını ve o sonuçlara göre liselere kayıtların yapılacağına dikkat çekti.

Liselere kayıtlarla ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Nabi Avcı, imam hatip liselerine büyük bir talep var dedi.

İşte Nabi Avcı'nın açıklaması;

SBS YERİNE YENİ SINAV YOK

Öğrencilerin yıl içinde girdikleri sınavları daha denetimli yaparak notların daha güvenli olmasını yapmaya çalışıyoruz. SBS yerine yeni sınavlar icat etmiyoruz. Okullarda zaten yapılmakta olan sınavların MEB’nin denetiminde yapmayı planlıyoruz.

28 Şubat sürecinde mağdur olan öğretmenlerimiz tekrar göreve başlayabilecek. Sayıları henüz net değil. Herhangi bir şekilde o dönemde haksızlık sonucu görevinden ayrıldığını düşünen herkes başvurabilecek. Torba kanun mağdur olan öğretmenlerimizin dönmesi için altyapı oluşturdu.

LİSE KAYITLARINDA KONTENJANLAR

Kamuoyunda şöyle bir algı oluşturuluyor o yanlış: Herkesin birinci önceliği Anadolu lisesi. Ama bunu yapamayan öğrenciler zorunlu olarak meslek liseleri veya imam hatiplere gidecekler. Böyle bir şey yok. Bütün öğrencilerin birinci önceliği Anadolu liseleri değil. Meslek liseleri ve imam hatipler Anadolu liseleri kazanılamadığı için gidilen okullar değil.

Kaynak:

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.