Şeffaf Eğitim Anlayışı

Şeffaf Eğitim Anlayışı
E- okul, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okulların (özel, resmi, yurt dışında bulunan) bir çatı altında toplanmasını sağlayan, notların takibini, okul kayıtlarını elektronik ortama taşıyan bir okul yönetim sistemidir. Sisteme buradan girebilirsiniz.

E- okul,  ailelerin çocuklarının okulda ki performanslarını takip edebilecekleri, öğrencilerin ders notlarını direk elektronik ortamdan görebilecekleri oldukça faydalı bir sistem. Elbette bu ailelerin okula uğramasına gerek yok demek değil. Bir ülkenin eğitim sisteminin gelişmesinin temelinde okul- aile işbirliği yatmaktadır. E-okul sistemi iki bölümden oluşur, bir öğrenciye ait bilgilerin girişi bir de velilerin öğrenciler hakkında bilgi alabileceği giriş buna, e- okul veli bilgilendirme sistemi denmektedir. Sistem öğrencinin okula girişinden mezun olana kadar yaptığı tüm işlerin internet üzerinden veritabanında tutulmasını ve istenildiğinde görülmesini sağlar. Okullara kurulum gibi bakım gibi ekstra maliyetler oluşturmaz her şey internet üzerinden. İl Milli Eğitim Müdürlükleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bakanlıklar tüm okulları bu veritabanı üzerinden inceleyebilmektedir.

 Aslında sistem her şeyin şeffaf olmasını sağlamaktadır. Öğretmenin girdiği notlar ortada, öğrencinin aldığı notlar ortada, okullarda ki işleyiş ortada. Hem öğrencilerin hem öğretmenlerin hem velilerin hem de yöneticilerin işini kolaylaştırmakta. Veliler çocuklarının okullarında ki duyuruları, ders programını, ders notlarını, devamsızlıklarını takip edebilmekte.  En zamanım yok, çok yoğunum diyen veli bile buradan çocuğunun öğretimini takip edebilir.

 Her okul kendisine ait kodlarla işlem yapmakta ve bunları bakanlık kontrol edebilmektedir. E- okul sistemi dönemlik ve dinamik bir sistem olduğundan merkezden değişiklik, kapama, açma gibi işlemler yapılabilmektedir. O yüzden her hangi bir işlemi kesinlikle zamanında yapmalısınız. Dönem geçişlerinde sistem eğer yapılan hatalar varsa onların düzeltilmesi ve ya girilmedik bir bilgi varsa onların tamamlanması için iki hafta daha açık bırakılır. Sistem modüler işler. Yani öğretmenin ve ya okul yöneticisinin özlük ve atama bilgileri modüle işlenir. Eğer öğretmen ve ya okul yöneticisi bir atamada yeni okuluna bilgileri aktarılmazsa sistemde görünmeyecek ve eski okul bilgileri yer alacaktır. Sistemle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.