Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur) atasözünün anlamı nedir manası

Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur) atasözünün anlamı nedir manası
Bu yazımızda sizlere Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur) anlamı nedir , Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur) ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur), Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur) atasözünün anlamı, Sel gider kum kalır (kişi ettiğini bulur) anlamı şu şekilde :

Geçici olanlara değil, kalıcı olanlara önem vermek gereklidir. Hayatın akışı içinde yaşadığımız olayların, bulunduğumuz yerlerin, ilişki kurduğumuz insanların bir aslî olanları, bir de gelip geçici olanları vardır. İşte bizim için bu aslî olanlar, kalıcı olanlardan daha önemlidir.

Herhangi bir durumda önemli olan, kalıcı unsurlardır. Gelip geçici olan ögeler fazla önem taşımaz. Bundan dolayı bir işte ana unsurlara gereken önem verilmeli ayrıntılarla fazla zaman kaybedilmemelidir. Ayrıntı sonradan da eklenebilir.

Yatan kurttan, yeler tilki yeğdir ne demek?Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.


Atasözü Nedir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.