Selâhaddin Eyyubi’nin İslam dünyasında büyük bir üne sahip olmasında hangi faktörler etkili olmuştur

Selâhaddin Eyyubi’nin İslam dünyasında büyük bir üne sahip olmasında hangi faktörler etkili olmuştur
Selâhaddin Eyyubi’nin İslam dünyasında büyük bir üne sahip olmasında hangi faktörler etkili olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Haçlılar seksen yıldan boyunca kutsal şehir Kudüs'ü işgal altında tuttu. Bu dönemde Müslüman güçler düzensizdi ve demoralize olmuşlardı. Bundan ötürü de gerçek bir direniş sunamadılar. Ancak, 1174 yılında bir darbeyle Mısır Sultanı olan Selahattin Eyyübi, onları etkili bir şekilde organize edebildi. 2 Ekim 1187'de Kutsal Şehri Haçlılardan geri alıp Müslüman topraklarına katması onu İslam Dünyası için oldukça önemli bir kişi haline getirmiştir.

İslam dünyasında fetihlerin ve zaferlerin sıklıkla yaşanması bazı devlet adamlarının ve komutanların isimlerinin çok sık duyulmasına ve meşhur olmasına neden olmuştur. Bu nedenle birçok komutan adeta efsane olarak tarihe geçmiş, kazandığı zaferlerle yüzyıllarca konuşulmaya devam etmiştir.

Selahaddin Eyyubi’nin İslam dünyasında büyük bir üne sahip olmasının en büyük nedeni Kudüs’ü fethetmesidir. Kudüs, Müslümanlar için kutsal topraktır. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, Peygamber (a.s.)’ın göğe yani Mirac’a yükseldiği yerdir. Kudüs’ü işgal altından kurtarmak, İslam dünyasından en büyük zaferler arasında sayıldığından bunu yapan komutanlar da tarih boyunca unutulmaz.

761
308
1505
135
140
135
1553
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.