Şems suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Şems suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Şems suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Şems suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Şems suresi kaç sayfadan oluşur, Şems suresi toplam kaç sayfa, Arapça 594 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Şems suresi 594. sayfada ve 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 15 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “eş-Şems”kelimesinden almıştır. Şems, güneş demektir. Mushaftaki sıralamada doksan birinci, iniş sırasına göre yirmi altıncı sûredir. Kadir sûresinden sonra, Bürûc sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Şems suresinin konusu

Sûrede bazı önemli kozmik varlıklara ve olaylara yemin edilerek insan tabiatına hem iyilik hem kötülük eğilimlerinin verildiği bildirilmiş; bu eğilimlerini doğru kullanmayanların akıbetine örnek olmak üzere Semûd kavminin helâk edilişi anlatılmıştır.

Arapça 594 nasıl yazılır : ٥٩٤

Şems Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Her kim Şems suresini okursa, O kişi sanki güneş ve ayın üzerine doğduğu her şeyi sadaka vermiş gibi sevap alır.“(Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/165; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/600)

Resûlullah (s.a.s.), kabilesine imamlık yapan Muaz b. Cebel’e, yatsı namazında uzun sûreler yerine Şems sûresi gibi kısa sûreler okumasını tavsiye etmiştir. (Buhârî, Ezân 63; Müslim, Salât 178) 

Rivayet edildi ki:

  • Her beladan korunmak ve düşmanın şerrinden emin olmak için 41 defa okunur.
  • Bu sureyi okuyan kimsenin hem nasibi bol olur, hem de gittiği yerde iltifat görür, başarılı olur.
  • Maddi ve manevi hastalıklara şifa olur.

6
3
1
3
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.