Sen işten korkma, iş senden korksun

Sen işten korkma, iş senden korksun
Sen işten korkma, iş senden korksun, insan, yapacağı işi gözünde büyütmemeli, yenmeye azmederek çalışmaya koyulmalıdır.

Sen işten korkma, iş senden korksun anlamı şu şekilde :

Bir işi başarmada azim ve cesaret çok önemlidir. Eğer girişeceğin işi gözünde büyütür, bunun altından kalkamam diye korkar, azmini yitirirsen başarılı olamazsın. Korkma, cesaretle işin üstüne üstüne git, bak nasıl iyi bir sonuç alacaksın.

İnsan iradesi karşısında hiçbir zorluğun dayanması mümkün değildir. Yeter ki canla başla bir işe gönül verilsin. Bunun için insan, yapacağı işi gözünde büyütmemeli, yenmeye azmederek çalışmaya koyulmalıdır.

Bir iş ne kadar büyük olursa olsun mutlaka bir çare bulunup başarıya ulaşılır. İnsanlar yapacakları işleri gözlerinde büyütürlerse o işi başarmak zorlaşır. Oysa bir işi başarmak için önce o işe başlamak, sonra da sa­bır, sebat ve kararlılıkla devam etmek gerekir. İşlere azim ile girişen kişi için hiçbir güçlük yoktur. Korkak, is­teksiz ve ürkek yapılan işler ise iyi sonuç vermez.

İş hususunda azimli olmak gerektiğini vurgulamak üzere söylenir.

2
0
2
0
0
1
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.