Seracılıkta yapay ışıklandırma yapılırken en çok hangi renk ışıklar tercih edilmektedir

Seracılıkta yapay ışıklandırma yapılırken en çok hangi renk ışıklar tercih edilmektedir
Seracılıkta yapay ışıklandırma yapılırken en çok hangi renk ışıklar tercih edilmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bitki büyümesi için ısı, toprak ve su sonrasında tabi ki en önemli etken ışıktır. Bu ışığı doğal ortamında güneş vasıtası ile sağlayan bitkiler, özellikle kış döneminde yeterince ışık alamadığı için gelişemez ve insanların beslenmesi için ihtiyaç duydukları bitkisel besin kaynaklarına ulaşım oldukça güçleşir.

Seracılıkta kullanılan lambalar, bitkilerin isteklerine göre dizayn edilmek zorundadır. Bitkilerin isteği parlaklık ve renk tonlarında ışık elde edemezseniz seracılık yapmak oldukça zorlu bir hal alacaktır.

Yapılan araştırmalar neticesinde pek çok bitki üzerinde deneyler yapılmış ve sonuç olarak pek çok bitkinin 470 nm dalga boyundaki mavi ışık ve 730 nm kırmızı ışıkta çok daha iyi fotosentez yapabildikleri ortaya konulmuştur. Bazı yeşil bitkiler ise özellikle mavi tonlarına yakın mor ışıkta daha iyi fotosentez yapabilmektedir. Mavi ve kırmızı ışıkların ise bir arada kullanılması neticesinde pembe renk ışıkta seralarda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

1
0
10
0
108
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.