Serbest konuşma yöntemini kullanarak duygu, düşünce ve hayallerini anlatınız

Serbest konuşma yöntemini kullanarak duygu, düşünce ve hayallerini anlatınız
Serbest konuşma yöntemini kullanarak herhangi bir konudaki duygu, düşünce ve hayallerini anlatınız.

 Serbest konuşma yönteminde konu sınırlandırması yoktur. Kişi istediği bir konu hakkında konuşma yapabilir.

Biz bugün sizlerle teknolojinin kullanımı hakkında konuşalım diyoruz.

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır üzerine araştırmalar yaptığım ve geleceğe dair bazı kaygılarımın olduğu bir konu hakkında sizinle konuşacağım. Konumuz teknoloji.

Hepimizin hayatında teknoloji kullanımı oldukça aktif. Elimizden telefon, tablet, bilgisayar, televizyon düşmüyor. Biri bitse diğerine sarılıyoruz ve bu artık bizim yaşam biçimimiz haline gelmiş. Çağın değişme koşullarına bakarsak tüm dünya çocuklarında bu durumun aynı olduğunu söyleyebiliriz. Dünyada telefon sahibi olma yaşı 7'lere hatta 5'lere düşmüş vaziyette. Çocuklar diretiyor, ailede alıyor. Peki kontrol sağlanabiliyor mu? Hayır. Sonucunda ne oluyor? Giden sadece cebinizdeki paranız değil, giden aynı zamanda evladınız da oluyor. Hayal kuramayan, sabredemeyen, kitap okuyamayan, düşünemeyen, şımarık bir nesil yetiştirmiş oluyoruz. Çünkü bunların hepsini onların yerine yapan bir sosyal medyaları ve izledikleri videolar, oyunlar var.

Bir çocuğun hayal kuramaması demek, o ülkenin ilerleyemeyeceği demektir. Amma abarttın demeyin. Bugünün çocukları yarının büyükleri değil midir? Çocuk ilk çağlarında ne yaşarsa devamlılığında da onu yaşar. Tabii konuşmama şunları söyleyerek devam etmemde de fayda var. Teknolojiyi iyi kullandığımız zaman bize getireceği yararları. Toplumların gelişmesi teknolojiye ayak uydurmak şart. Ama bakın teknolojiye ayak uydurmak diyorum. Oyunlara, sosyal medyaya ayak uydurmak değil. Yani üretim yapalım, tüketim değil.

Sosyal medya, video izleme ya da oyunlar gibi kullandığınız araçları siz üretin. Ancak o zaman teknolojinin fayda kısmından yararlanmış oluruz. Maalesef biz de durum tam tersi. Biz sürekli tüketiyoruz, onlar hazır üretmiş diyoruz ve kullanıyoruz. Bu da bizi geriye götüren bir ortam oluşturuyor. Lütfen sözlerimi dikkate alın arkadaşlar.

Önce kendi elinizden, sonra da sevdiklerinizin elinden zararlı teknolojiyi alın. Hayal kurun, düşünün, araştırın ve ortaya gelecek için güzel şeyler çıkartın. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Kaynak:Eğitim Sistem

11
21
8
4
3
4
230
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.