Sevgi Evleri ile ilgili araştırma yapınız

Sevgi Evleri ile ilgili araştırma yapınız
Sevgi evleri nedir, sevgi evlerinin kuruluş amacı nedir, Sevgi evleri ne işe yarar, sevgi evlerine kimler gidebilir, sevgi evlerinde kimler çalışır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sevgi evleri, ilde farklı yaş gruplarına ayrı ayrı binalarda hizmet veren kuruluşların tek çatı altında birleştirilerek ayrı kuruluşlarda bulunan kardeşlerin mümkün olduğunca bir araya getirilmesi böylece kardeş bağlarının kuvvetlendirilmesi, çocukların yaşı büyüdükçe kuruluş değiştirmeden korunma/bakım tedbir kararı kaldırılıncaya kadar aynı kuruluşta kalmasının sağlanması, çeşitli travmayla gelen çocukların sağlıklı bir birey olarak toplumla bütünleşmesi amaçlanmaktadır.

Sevgi Evleri'nin amacı ise; Mevcut ildeki her yaş grubuna, farklı binalarda hizmette olan tüm kuruluşların tek bir alanda birleştirilerek, ayrı ayrı kuruluşlarda bulunan çocukların mümkün mertebede bir araya getirilmesi ve böylece kardeşlik ve arkadaşlık bağlarının kuvvetlendirilmesi olarak ifade edilebilir.

Sevgi evlerinde kimler çalışır

Kız meslek liselerinin "çocuk gelişimi ve eğitimi", "ev ekonomisi" veya "dengi bölüm" mezunu, sağlık meslek liselerinin "hemşirelik", "acil tıp teknisyeni" bölümü mezunu, ön lisans/lisans mezunlarından ise "sosyal hizmet", "çocuk gelişimi" ve "hemşirelik" bölümlerinden mezun olması şartı aranır.

Sevgi evleri hakkında bilgi verelim:

  • Sevgi evleri çocuk yuvası veya çocuk bakım evleri olarak kurulmuştur.
  • Kimsesiz çocukların bakımının yapıldığı sevgi evlerinde, sağlık, eğitim, barınma gibi temel haklar çocuklara sağlanır.
  • Sevgi evlerinin amacı, kimsesiz olan bu çocukları topluma sağlıklı bir şekilde kazandırmaktır.
  • Çocuk yurtları, yetiştirme yurtları, çocuk esirgeme kurumları gibi çocuklar üzerine kurulmuş olan kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarından sonra sevgi evleri de kurulmuş ve daha çok çocuğa ulaşılmıştır.
  • Çocukların temel ihtiyaçları sıcak ve samimi bir ortamda sağlanmaktadır.
  • Çocuklar aile ortamına benzer şekilde yetiştirilmesi sağlanıyor.
  • Çocuklarla iletişimin daha sıcak olmasından dolayı kişilik ve davranış bozuklukları en aza indiriliyor.
  • Çocuklar temel güven duygusunu kazanmaktadır.
  • Çocuklar kendi görev ve sorumluluklarının bilincinde yetiştiriliyor.
  • Çocukların ihtiyaçları dikkatli gözlemciler sayesinde daha çabuk tespit edilip çözümler aranıyor.

18862
18414
18873
4527
4986
5032
10683
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
24 Yorum