Sevgili Peygamberimizi kimler yetiştirdi

Sevgili Peygamberimizi kimler yetiştirdi
Sevgili Peygamberimizi (s.a.v) kimler yetiştirdi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz’in (sav) sevgili annesi, Ebvâ köyünde vefat etmiş ve oraya defnedilmişti. O dayanılmaz olaydan sonra, yardımcıları Ümmü Eymen tarafından Mekke’ye getirilen Peygamberimiz (sav), dedesi Abdulmuttalib’e teslim edildi.

Dedesi Abdulmuttalib ve ninesi Fâtıma, sevgili torunlarını büyük bir sevgi ve şefkatle bağırlarına bastılar. Anneden öksüz, babadan yetim kaldığı için sadece dedesi ve ninesi değil; amcaları, halaları, amca ve hala çocukları, uzak yakın bütün akrabaları üzerine titriyorlardı Muhammed’in (sav).

Peygamber Efendimiz (sav), Amca’sı Ebû Tâlib’in evine gittiğinde hem amcası hem de yengesi

Fâtıma Hanım’dan çok büyük ilgi gördü. Bu şefkatli aile, bütün samimiyet ve içtenlikleriyle onu bağırlarına bastı. Hem o kadar ki yemeğe oturmadan yemeğe oturmazlar, o başlamadan başlamazlar, o yatıp uyumadan yatıp uyumazlardı.

  • Annesi Amine
  • Sütannesi Halime
  • Dedesi Abdulmuttalib
  • Ümmü Eymen
  • Amcası Ebu Talib

3824
1349
3837
561
557
950
1651
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum