Şeyh Galib'in Hüsnü Aşk adlı mesnevisindeki erkek başkarakterin adı nedir

Şeyh Galib'in Hüsnü Aşk adlı mesnevisindeki erkek başkarakterin adı nedir
Şeyh Galib'in Hüsnü Aşk adlı mesnevisindeki erkek başkarakterin adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

12 Aralık 2021 Pazar 969. Kim Milyoner Olmak İster Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla izleyicisiyle buluştu. Milyonluk sorunun açılması için umutlu bekleyiş bu hafta da devam ediyor. Bu akşam dikkati çeken bir Milyoner sorusu da,

Soru : Şeyh Galib'in Hüsnü Aşk adlı mesnevisindeki erkek başkarakterin adı nedir

A- Hüsnü
B- Galib
C- Mecnun
D- Aşk

Doğru Cevap: Aşk

Şeyh Galib eserin “sebeb-i te’lîf” bölümünde, kendisinin de bulunduğu bir mecliste Nâbî’nin Hayrâbâd adlı eserinin methedildiğini, bir benzerinin yazılamayacağı ileri sürülünce Hayrâbâd’ın bazı kusurları olduğunu söyleyerek bu görüşe karşı çıktığını, meclistekilerin daha iyisini yazmak mümkünse bunu kendisinin yapmasını istediklerini anlatır. İki yıl önce divanını tertip eden ve o sırada yirmi altı yaşında bulunan Şeyh Galib Hüsn ü Aşk’ı bu olay üzerine yazmaya başlamış ve altı ay gibi kısa bir sürede tamamlamıştır.

Sevgioğulları (Beni-mahabbet) isimli bir Arap kabilesi vardır. Bir gece bu kabilede bir kız bir de erkek çocuk doğar, erkeğe Aşk kıza Hüsn ismini verirler, bu ikisini birbirlerine nişanlarlar. Öğrenim zamanları gelince ikisi de Edep okuluna giderler, bu okulda Mollâ-yı Cünun isimli büyük bir hoca vardır. Bu sıralarda Hüsn Aşk'a aşık olur. İkisi zaman zaman Mânâ gezinti yeri'ne gitmekte gezinmekte, sohbet etmektedirler. Bu gezinti yerinde Suhan isimli bir mihmandâr (misafir ağırlayan kişi) vardır ki bu kişi her şeyi bilen çok büyük bir insandır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.