Şeyh Sait İsyanı, Mustafa Kemal'e suikast girişimi, Menemen Olayı Yukarıda verilen üç olayın ortak özelliği aşağıdakilerden

Şeyh Sait İsyanı, Mustafa Kemal'e suikast girişimi, Menemen Olayı Yukarıda verilen üç olayın ortak özelliği aşağıdakilerden
Şeyh Sait İsyanı, Mustafa Kemal'e suikast girişimi ve Menemen OlayıYukarıda verilen üç olayın ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : - Şeyh Sait İsyanı
- Mustafa Kemal'e suikast girişimi
- Menemen Olayı
Yukarıda verilen üç olayın ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

A) Eski İttihatçılar tarafından çıkarılmaları
B) Laik düzeni yıkmaya yönelik olmaları
C) İngilizlerin desteği ile çıkmaları
D) Çok partili sistemi devam ettirmeye yönelik olmaları
E) Mustafa Kemal'in şahsına yönelik olmaları

Cevap : B) Laik düzeni yıkmaya yönelik olmaları
Yukarıda verilen üç olayın ortak özelliği B seçeneğinde belirtilen "Laik düzeni yıkmaya yönelik olmaları"dır. Şeyh Sait İsyanı, Mustafa Kemal'e suikast girişimi ve Menemen Olayı, hepsi de laik düzeni benimseyen Cumhuriyet Hükümeti'ne karşı çıkan ve daha İslami bir yönetim düzeni isteyen gruplar tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle, bu üç olayın ortak özelliği, laikliğin korunmasına yönelik mücadeleyi içermeleridir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.