Seyit Onbaşı ismini duyduğunuzda aklınıza neler gelmektedir

Seyit Onbaşı ismini duyduğunuzda aklınıza neler gelmektedir
Seyit Onbaşı ismini duyduğunuzda aklınıza neler gelmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Seyit Onbaşı Çanakkale Savaşı’nda yaptıklarıyla ünlenmiştir. 18 Mart deniz çarpışması sırasında Seddü’l Bahir adı verilen mevkide düşman gemileri bulunuyordu ve Morto Koyu ile Seddül Bahir tepesini sürekli ateş altına alıyorlardı. Türk askeri kuvvetleri bu saldırıdan kaçmak yerine savaşmayı tercih etmişlerdi. Ancak işler iyi gitmiyordu.

Morto Koyu dolaylarındaki bir topçu birliği İngiliz donanma kuvvetlerinden atılan bir bomba ile tamamen yok olmuştu. Hayatta kalan tek bir kişi vardı o da Seyit Onbaşı idi. Seyit Onbaşı duyduğu büyük keder ve çaresizlikle bir mucizeyi gerçekleştirdi ve tarihe adını yazdırdı.

257 kiloluk bir topu tek başına kaldırmayı başarmış ve ateşlemişti. Ve bu bomba tam da Queen Elizabeth adındaki İngiliz gemisinin bacasından içeri sokulmuştur. Bu inanılmaz isabet ile gemi ortasından yarılmış ve suyun altına gömülmüştür. Hem 257 kiloluk bir topu tek başına kaldırabildiği için hem de gemiye olan isabeti için Seyit Onbaşı tarihte yerini almış ve adı mucizelerle anılmıştır. Onbaşı rütbesi de ona bu katkılarından sonra verilmiştir.

Çanakkale Savaşı’nda top vinci parçalanınca 215 kiloluk bombayı kaldırarak topa yerleştiren, o topun atışıyla İngiliz gemisi Ocean’ın batmasına neden olan, savaş sonrası kendine onbaşı rütbesi verilen, Türk kahramanı aklıma gelir.

Ayrıca Seyit Onbaşı için şunlarda yazılabilir;

  • Adı Seyit Ali Çabuk’tur. Seyit Onbaşı olarak bilinir.
  • Çanakkale Savaşında savaşmıştır.
  • Savaş sonrası aynı bombayı kaldırması istenen Seyit Onbaşı bombayı kaldıramamış, “Yine savaş çıksın, yine kaldırırım” demiştir.

125
21
8
58
4
5
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.