Seylan olan adı 1972 yılında değişen ülkenin günümüzdeki adı nedir

Seylan olan adı 1972 yılında değişen ülkenin günümüzdeki adı nedir
Seylan olan adı 1972 yılında değişen ülkenin günümüzdeki adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :  Seylan olan adı 1972 yılında değişen ülkenin günümüzdeki adı nedir 

A- Honduras

B- Forea Adaları

C- Sri Lanka

D- Tunus

Doğru Cevap: Sri Lanka

Dünyanın en çok çay ihraç eden ülkesi Sri Lanka, Hindistan’ın hemen güneyinde yer alıyor. Dünyaya nam salan seylan çayı (ceylon tea) bu dört yanı Hint Okyanusu ile çevrili tropik adada yetişiyor.
Çay adası Sri Lanka’nın doğal güzellikleri ve havası tarih boyunca ilgiye mazhar olmuş. Öyle ki adayı ilk gören Arap tüccarlar buraya, başka bir şeyin peşinde koşarken beklenmedik bir anda karşılaşılan güzellik anlamına gelen “serendip” demişler. Başka bir rivayete göre, Hz. Adem cennetten kovulunca başkent Kolombo yakınlarında bulunan Adam’s Peak’e (Adem Tepesi) düşmüş ve burada ayak izini bırakmış. Adada yaşayan diğer dini gruplar ise ayak izinin Buddha’ya ya da Şiva’ya ait olduğunu düşünüyor. Adam’s Peak’teki ayak izi farklı dini ve etnik grupları buluşturan önemli bir merkez.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.