Şeytanla ortak buğday eken samanını alır atasözünün anlamı

Şeytanla ortak buğday eken samanını alır atasözünün anlamı
Şeytanla ortak buğday eken samanını alır anlamı, hilekar, sorumsuz kimselerle ortak olanlar, yapılan işin zararını yüklenirler anlamında bir söz.

Şeytanla ortak buğday eken samanını alır anlamı şu şekilde :

Hilekar, sorumsuz kimselerle ortak olanlar, yapılan işin zararını yüklenirler.

Bir işe kalkışmadan önce bize yardımcı olacak kişilerin huylarını ve niyetlerini iyi saptamalıyız. Eğer onları tanımadan iyi niyetle yaklaşırsak ve karşımızdaki soysuz bir insan ise bize yararından çok zararı dokunacaktır. Bunun sonucunda işe başlamadan önceki değerlerimizide kaybetmiş ve bunu tecrübe etmiş oluruz. Kötü bir tecrübeyi hiçbir aklı başında insan yaşamak istemez. Bu suretle temkinli ve karşımızdakileri çok iyi tanıyor olmalıyız.


Atasözü Nedir?

Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.