Shaquille O'Neal bir röportajında hangisi olarak bilinmek istediğini söylemiştir

Shaquille O'Neal bir röportajında hangisi olarak bilinmek istediğini söylemiştir
Shaquille O'Neal bir röportajında hangisi olarak bilinmek istediğini söylemiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Shaquille O'Neal bir röportajında hangisi olarak bilinmek istediğini söylemiştir 

A- Büyük Platon

B- Büyük Sezar

C- Büyük Aristoteles

D- Büyük Napolyon

Doğru Cevap: Büyük Aristoteles

Shaq "Büyük Aristoteles" takma adını nasıl aldı?

Shaquille O'Neal, “The Big Aristotle” adlı monikere layık görüldü, çünkü insanlar büyük ve aptal oldukları için onlarla dalga geçiyorlardı. Yakın zamanda Doktor statüsünü kazanmıştı, bu yüzden insanlar bu isimle bu güvensizlik çağrısı yapmaya başladılar ve güvensizliği hakkında oldukça şoke olduklarını söyleyen insanlara güvensizliklerini anlattılar.

Shaquille Rashaun O'Neal (d. 6 Mart 1972, Newark) Amerikalı profesyonel NBA oyuncusudur. 2.16 m boyundadır. 147 kg ağırlığı ile NBA tarihinin en ağır oyuncuları arasındadır. 19 yıllık NBA kariyeri vardır. Louisiana State Üniversitesi'nde kolej kariyerinden sonra 1992 NBA Seçmeleri'nde Orlando Magic tarafından 1. sırada seçilmiştir. Lige geldiği andan itibaren en iyi pivotlar arasında yer almıştır. İlk sezonunda yılın çaylağı ödülünü kazanmıştır. Birinci yılında 13,9 ribaund ortalaması ile oynamıştır. Bu kariyerinin en iyi ortalamasıdır. İkinci yılında gelişimini sürdüren O'neal; 1994-95 sezonunda finale takımı ile NBA Finallerine yükselme başarısını göstermiştir. Ama bir önceki yılın şampiyonu Hakeem Olajuwon'lu Houston Rockets'a 4-0 ile süpürülerek şampiyonluğu elde edememiştir.

O'neal, çoğu zaman yapısı itibarı ile basınla mizahi yönüyle ilişki kurdu. "Büyük Aristo" ve "Hobo Master" lakaplarını takarak kendisiyle dalga geçebilen bir kişidir. Ayrıca birçok da takma ismi vardır. "The Diesel", "Shaq Fu", "The Big Aristotle", "The Big Daddy", "Superman", "The Big Agave", "The Big Cactus", "The Big Shaqtus", "The Big Galactus", "Wilt Chamberneezy", "The Big Baryshnikov", "The Real Deal", "Dr. Shaq" en çok bilinenler arasındadır. 2000'li yılların başında ezeli rakipleri Sacramento Kings hakkında zaman zaman güldüren söylemlerde de bulunmuştur. Bunlardan bazısı Sacramento Queens (kraliçeler) ve 2002 yılında zafer töreni sırasında Sacramento asla Kaliforniya başkenti olmayacaktır sözüdür.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum