Sıcaklığın temel iklim elemanı olmasının nedeni nedir

Sıcaklığın temel iklim elemanı olmasının nedeni nedir
Sıcaklığın temel iklim elemanı olmasının nedeni nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Isı ve sıcaklık değişimleri, dünya genelinde birçok olayın gerçekleşmesinde etkili olmaktadır. Hava olayları ve iklim farklılıkları ısı ve sıcaklığa göre şekillenmektedir. Sıcaklığın temel iklim elemanı olduğu bilinmektedir. İklimi etkileyen en önemli unsur sıcaklıktır.

Sıcaklık da iklimin oluşması için gerekli olan şartların etkenlerinden etkilenmektedir. Bunlar, kara ve denizlerin dağılışı, nem, buharlaşma, bitki örtüsü, okyanus akıntıları, güneşlenme süresi, güneş ışınlarının geliş açısı gibi etkenlerdir. İklimi etkileyen sıcaklık, dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesiyle şekillenmektedir.

Dünyada sıcaklık farklarının oluşması diğer canlıların da hayatını etkiler ve insanların hayatında da etkili olmaktadır. İnsanların tarım, ticaret ve sanayi üretimi yapmasında da sıcaklık bir etkendir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum