Sıcaklık neden gün boyunca değişmektedir, günün bir kısmı aydınlık iken bir kısmı neden karanlıktır

Sıcaklık neden gün boyunca değişmektedir, günün bir kısmı aydınlık iken bir kısmı neden karanlıktır
Sıcaklık neden gün boyunca değişmektedir, günün bir kısmı aydınlık iken bir kısmı nedenkaranlıktır, her yerde Güneş aynı saatte mi doğar bu konuda sizlere ksıa bilgiler vereceğiz.

Ödev cevabı kısaca,

Sıcaklık neden gün boyunca değişmektedir?
Cevap
: Dünyanın günlük hareketinin sonucu olarak sıcaklık gün boyunca değişir.

Sıcaklığın günlük ve yıllık olarak değişmesi Dünyanın günlük ve yıllık hareketlerinin bir sonucu olarak gerçekleşmektedir. Dünya kendi ekseni etrafında dönerken sıcaklık ve basınç farklılıkları oluşur. Yıllık hareketini Güneş etrafında belli bir yörüngede dönerek gerçekleştirirken de sıcaklıklar mevsimsel olarak değişiklik gösterir. Böylece günlük ve yıllık olarak sıcaklık değişim şartları oluşmaktadır. Fiziki olarak değişen bu değerler dünyanın belli yerlerinde belli şekillerde gerçekleşir.

Günün bir kısmı aydınlık iken bir kısmı neden karanlıktır?
Cevap
: Dünya güneş etrafında dönerken bir kısmı aydınlık tarafta kalırken diğer kısmı karanlığa gömülür. Bunun sebebi Dünya’nın güneşin etrafında dönmesidir.

Her yerde Güneş aynı saatte mi doğar?
Cevap
: Güneş’in doğuş ve batış saatleri aynı değildir. Bunun temel nedeni Yer’in eksen eğikliğidir.

0
54
1
0
0
1
53
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.