Sıcaklık neden yıl boyunca değişmektedir, gece ve gündüz süresi neden yıl boyunca eşit değildir

Sıcaklık neden yıl boyunca değişmektedir, gece ve gündüz süresi neden yıl boyunca eşit değildir
Sıcaklık neden yıl boyunca değişmektedir, gece ve gündüz süresi neden yıl boyunca eşitdeğildir, Dünya’nın her yerinde aynı zamanda aynı mevsim mi yaşanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sıcaklık neden yıl boyunca değişmektedir?
Cevap
: Sıcaklığın günlük ve yıllık olarak değişmesi Dünyanın günlük ve yıllık hareketlerinin bir sonucu olarak gerçekleşmektedir. Dünya kendi ekseni etrafında dönerken sıcaklık ve basınç farklılıkları oluşur. Yıllık hareketini Güneş etrafında belli bir yörüngede dönerek gerçekleştirirken de sıcaklıklar mevsimsel olarak değişiklik gösterir.

Gece ve gündüz süresi neden yıl boyunca eşit değildir?
Cevap
: Gece ve gündüzün oluşması dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesine bağlıdır fakat gece gündüz sürelerinin uzunluğunu eksen eğikliği ve dünyanın güneşin etrafındaki pozisyonu yani dönmesi belirler.

Dünya’nın her yerinde aynı zamanda aynı mevsim mi yaşanır?
Cevap
: Dünyanın güneş etrafında dönmesi, mevsimlerin oluşmasında etken rol oynar. Ayrıca eksen eğikliği mevsimlerin oluşumundaki temel etkenlerden birisidir. Her iki yarım kürede mevsimler birbirinin tam tersi olarak yaşanır. Kuzey yarım kürede yaz yaşanır iken, güney yarım kürede kış mevsimi yaşanmaktadır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.