Şiddetli sesin sağlığımıza etkileri nelerdir

Şiddetli sesin sağlığımıza etkileri nelerdir
Şiddetli sesin sağlığımıza etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde özellikle motorlu araçlar gürültü kirliliğinin temel sebebini oluşturmaktadır. Tüm dünyada yapılan incelemelere göre en fazla ses çıkaran etkenler ulaşım sistemleridir. Bu hem motorlu araçlar hem de demiryolu ve hava araçları için geçerlidir. Bununla birlikte sanayi kuruluşlarının halkın yaşadığı yerleşim alanlarına yakın yapılması sebebi ile bu sanayi bölgelerinden çıkan gürültü insanların hayatını olumsuz etkilemektedir.

Gürültü kirliliği sebebi ile insanların hem sağlıkları hem de davranışları bozulabilmektedir. Pek çok kaynağa bağlı olan gürültü insan bedenini hem fiziksel hem de ruhsa olarak etkilemektedir. Bu sebeple insanlarda kulak çınlaması, işitme kaybı, yüksek tansiyon, sinir, saldırganlık, stres, uyku bozukluğu gibi hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Bu hastalıklardan stres ve yüksek tansiyon çok ciddi sorunlar oluşturabilmektedir. Kulak çınlamaları ve işitme kaybı ise ruhsal sorunlara ve panik atağa sebep olabilmektedir.

1609
1005
975
444
479
444
1672
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
14 Yorum