Side Müzesi çalışma saatleri

Side Müzesi çalışma saatleri
Side Müzesi Çalışma Saatleri, Side Müzesi Hakkında Bilgiler vereceğiz.

Manavgat İlçesi’ne bağlı Side Beldesi’ndedir. Manavgat’a 8 km. uzaklıktadır. Roma Devrine ait agoranın karşısında bulunan, M.S 5-6.yüzyıldan kalma antik agoranın hamamı 1960/61 yıllarında restore edilerek müze haline getirilmiştir.

Nisan-Ekim 
Yaz Açılış Saati: 08:00
Nisan-Ekim
Yaz Kapanış Saati: 19:00
Kasım-Mart
Kış Açılış Saati: 08:00
Kasım-Mart
Kış Kapanış Saati: 17:00

Tatil Günü:
Kış sezonunda Ekim - Nisan ayları arasında valilik kararınca Pazartesileri kapalıdır.

Giriş Ücreti: 10 TL

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın belirlediği, Müze ve Örenyerlerine girişlerde uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönergenin 10.Maddesine göre;
Müze ve örenyerleri dini bayramların birinci günü saat 13:00’e kadar kapalıdır.
 
Bir yıl boyunca Müzekart ile 2 kez, Müzekart+ ile ise sınırsız ziyaret edebilirsiniz.
Adres     : Tekirova, Kemer, Antalya
E-posta  : antalya@kulturturizm.gov.tr
Tel         : +90 (242) 247 76 60

Müzede Hellenistik, Roma ve Bizans devirlerine tarihlenen silah kabartmaları, yazıtlar, Eski Yunan orijinallerinin kopyası olan Roma devri heykelleri, torsolar, lahitler, portreler, ostotekler, amforalar, sunaklar, mezar stelleri, sütun başlıkları ve sütun kaideleri sergileniyor.

Side Müzesi, Side antik kentinin Roma Devri'ne tarihlenen agorasının karşısındaki 5.–6. yüzyıldan kalma antik agoranın hamamında faaliyet gösteriyor. Müzede sergilenen eserlerin büyük bir bölümü, 1947–1967 arasında Prof. Dr. Arif Müfid Mansel tarafından Side antik kentinde yapılan kazılarda çıkarılan buluntulardan oluşuyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.