Sıklamen adlı bitkinin diğer adı nedir

Sıklamen adlı bitkinin diğer adı nedir
Sıklamen adlı bitkinin diğer adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 3 Mart Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : Sıklamen adlı bitkinin diğer adı nedir

A- Tavşankulağı
B- Aslanağzı
C- Kasımpatı
D- Kaynanadili

Doğru Cevap: Tavşankulağı

Siklamen veya tavşan kulağı, Primulaceae familyasından Cyclamen cinsini oluşturan yaşam alanı orman açıklıkları ve kayalık alanlar olan çok yıllık yumrulu bir bitki türlerini ortak adı.Tavşankulağı, buhurumeryem, Mormilik şeklinde de adlandırılır.

Boyu 5–20 cm civarındadır ve Şubat - Nisan aylarında çiçek açar. En belirgin özelliği, kalp veya böbrek şeklindeki yapraklarıdır. Beş parçalı olan çiçekleri beyaz, pembe ya da koyu pembe renkte olabilir.İnsanlar tarafından ticareti yapıldığı için doğal yaşam alanlarındaki nesli tehlikededir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.