Şimdiki an nedir

Şimdiki an nedir
Şimdiki an nedir, şimdiki anın ne anlama geldiğini açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Zaman felsefesinde bazı farklı görüşler mevcuttur. Şimdiciler ya da bugüncülük olarak adlandırılan görüşe göre: geçmiş ya da gelecek olaylar var değildir. Şimdi, bir bıçağın keskin tarafıdır. Sağında ya da solunda olanlar şimdide barınamaz.

“Şimdiki an” dediğimiz zaman halen yaşadığımız zaman dilimi ve ne öncesi ne de sonrası olan an anlamına gelir. Yani halen süren bir oluş, hareket ve eylemdir. Şimdiki an, halen yapılmakta olan bir işin devam edip sona ermesi gibi de düşünülebilir. Bu tanımlar Türkçe dil bilgisinde olan şimdiki zaman kavramının açıklamalarıdır.

Aslında şöyle de düşünebiliriz. Biz her an her saniye “şimdiki an”ın içindeyiz ve her an sürekli geçmektedir. Bu nedenle şimdiki an denildiğinde tam olarak bir zaman dilimi veya süre söylemek mümkün olmaz.

3
48
5
0
2
1
103
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.