Sınava Ramak Kala YGS Sınavı İçin Öneriler

Sınava Ramak Kala YGS Sınavı İçin Öneriler
Esasen kurnazlığı ile övünen bir halkız. Herkesin boğuşarak elde ettiği bir zaferi biz kısa yoldan kazanırsak bunu 40 sene anlatırız.

Ama gerçekler bazen bu minvalde olmayabiliyor. Örneğin YGS sınavlarında yapılan basit hatalar çoğu kişinin kariyerini etkilemektedir.

Bu tür sınavların hayatta en fazla birkaç kez yaşanması ve tüm senenin meyvelerinin birkaç saatte alınması nedeniyle gençlerimiz tecrübesizlik kaynaklı hatalara kurban gitmektedirler.

Atmayanlar, Atamayanlar

Bir çok kişi nasılsa yanlışlar doğruları götürüyor diye bilmediklerini boş bırakmaktadırlar. İstatistiksel olarak cevabı hakkında hiçbir fikir üretilemeyen soruların atılması reel olarak sıfır “0” getirilidir. Fakat pratikte çözmeye uğraşılan bir sorunun cevabı hakkında hiçbir düşünceye sahip olunmaması diye bir şey yoktur. En zor sorularda bile bir iki tane saçma şık konmaktadır. Sırf bunların elenmesi bile sınav sonuç sıralamasında size ciddi avantajlar getirecektir.

Birçok kişi gurur gibi komik sebeplerden böyle bir şeyi yapamamakta, atmak yerine soruyu boş bırakmayı tercih etmektedir. Aşkta ve sınavda gurur felaketlere gebedir, bunu unutmamak gerekir.

Bir soru kısmen çözüldü ise ve daha sonra vakit kalırsa yeniden dönülmesi planlanıyorsa şöyle bir işlem yapılmalıdır. Önce imkansız şıklar bulunup üzerleri çizilmeli, daha sonra diğer şıklar olasılık derecesine göre üzerine işaret konmalıdır. Örneğin, belki için çarpı, küçük ihtimal için yuvarlak, yüksek ihtimal için çentik, olabilir ama fikrim yok için içi çizik yuvarlak gibi işaretler konulabilir. Tekrar geri dönüldüğünde sıfırdan başlamamak için bu gereklidir. Bazen de geri döndüğünüzde ancak atış kadar vakit olacaktır.

Daldan Dala Atlamak

Bazıları soruların kolayından başlamak deyince bunu daldan dala atlamak olarak anlıyor. Önce bir soruya başlıyor, tıkanıyor. Daha sonraki soruya geçiyor, yine öyle. Moralim bozulmasın diye öbür sayfaya geçiyor ve başka dersten devam ediyor. Bir kere daldan dala atlamaya başladığınızda yani ayağınız yerden kesildiğinde daha sonra sağ salim yere inmeniz zordur. Sırası ile gitmezseniz hangi soruyu atladım, hangisini doğrudan atladım, hangisini işaretledim karıştırırsınız.

Sınava bildiğiniz dersten başlamalı ve bitirene kadar da sırasıyla devam etmelidir. Çözmekte zorlandığınız veya çözemem diye direk atladığınız soruları uygun şekilde işaretleyiniz. Bunula ilgili kendinizce bir işaretleme dili geliştirirseniz iyi olur. Bazen sınav sonunda epey süre kalır, geri dönerken hangi soruya döneceğinize işaretler yardımıyla daha kolay karar verebilirsiniz?

Hangi Soruya Geri Dönmeli ?

Hakkında daha fazla fikir sahibi olduğunuz soruya geri dönmek daha mantıklıdır. Bir soru düşünün, şıklarını elemişsiniz, olabilirlerini belirlemişsiniz. Bir başka soruda ise şıkları bile eleyememişsiniz. İşaretleme sistemi kullanmanız sayesinde hangisine döneceğinize kolayca karar verebilirsiniz.

Bazı soruları ise atlamış olabilirsiniz. Şıkları eleyebildiklerinize geri döndükten sonra sıra bunlara gelmelidir. Okunmamış sorular her zaman yeni fırsatlar taşır.

YGS sınavına girmeden önce siz de bunlarla ilgili kafa yorup kendinize göre stratejiler belirleyebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.