Sınavı sabote eden öğretmene 2 yıl ceza

Sınavı sabote eden öğretmene 2 yıl ceza
Yaklaşık 1 milyon 200 bin 8'inci sınıf öğrencisi, önümüzdeki pazartesi ve salı günü ikinci dönem merkezi sınavlarına girecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavlarda görevli bazı öğretmenlerin sabote girişimlerini önlemek için güvenlik tedbirlerini artırdı. Buna göre; görevini iptal ettiren, rapor alan veya bilinçli olarak gitmeyen öğretmenlere daha sonra yapılacak açık öğretim, ehliyet gibi sınavlarda 2 yıl boyunca görev verilmeyecek. Bakanlık daha önce, sınava zamanında gelmeyen öğretmene ücret ödemesi yapılmayacağını duyurmuştu. Herhangi bir olumsuzluğa karşı yedek öğretmenler de hazır bekliyor.

4 GÜN TATİL

Bu arada, ikinci dönem lise geçiş sınavının pazartesi ve salı günlerine denk gelmesi, 8. sınıflarla aynı okulda eğitim gören diğer ortaokul öğrencilerine yaradı. Öğrencilerin dikkatlerinin dağılmaması amacıyla ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar, sınav günleri tatil yapacak. Hafta sonu tatiliyle birleşen bugünlerle birlikte diğer öğrenciler 4 gün tatil yapma fırsatı yakalayacak.

Gökhan Kaya

Kaynak:Türkiye

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.